Video:

Nexans og Manpower inngår unikt samarbeid: - Dette handler om å ta samfunnsansvar

Nexans og Manpower oppretter et helt spesielt samarbeid gjennom Brobygger-programmet.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Torsdag hadde Nexans på Rognan besøk av konsernlederen i Manpower Group sammen med lokal og regional ledelse i Manpower, for å starte et helt spesielt samarbeidsprosjekt.

Her kan du se hva sjefene selv sier om prosjektet.

- Brobyggerprogrammet handler om å tilrettelegge opplæring for voksne, forteller fabrikksjef Karl-Peter Johansen.

Kveiler kabler

Allerede femten år tilbake startet Nexans å leie inn arbeidskraft fra Manpower. Bedriften som produserer og eksporterer kabler til hele verden trenger tidvis ekstra arbeidskraft for å kveile kablene, slik at de kan sendes avgårde med lasteskip.

- Dette er under gitte tidsrom og på kort varsel. Vi har store «topper» som ikke varer så lenge, og vi hadde ikke klart å betjene disse uten Manpower, roser Johansen.

Møter barriere

Han registrerte imidlertid at flere av disse arbeidsfolkene de tar imot hos Nexans manglet noe kompetanse for å få fast jobb, og det oppsto et ønske om å hjelpe disse et hakk videre.

- Spørsmålet var hva vi kunne gjøre for å hjelpe disse videre, å se på hva som skal til for å bygge bro, sier fabrikksjefen.

- Dette er folk som har vikariert hos oss, men som av ulike grunner møter en barriere. Det kan være et fag de mangler for å ta den utdannelsen de ønsker seg.

Opplyst-konferansen

Dette var bakgrunnen for at Nexans og Manpower har startet et helt spesielt prosjekt, som nå er en realitet. Brobyggerprogrammet ble presentert under Opplyst-konferansen i Bodø i mai.

Konsernsjef i Manpower Group, Maalfrid Brath er svært begeistret over prosjektet.

- Dette handler om å ta samfunnsansvar, sier hun.

Dagen før var Brath på en konferanse der statsminister Erna Solberg inviterte næringslivet til en inkluderingsdugnad. Det er fokus på å gi folk en mulighet også om de har et hull i CV-en.

- Brobygger-prosjektet er midt i kjernen av den storstilte inkluderingsdugnaden vi bare ser begynnelsen av.

En inngangsport

Ti personer fra Manpower får delta i prosjektet, som også Nav og Saltdal videregående skole er en del av. De som ønsker å være med, må søke. Ved siden av oppdrag hos Nexans skal de få hjelp til å skaffe seg den siste biten de mangler for å komme seg videre. Om det er arbeidserfaring, språktrening eller et fag. Når de er videre, får nye komme inn.

- Det er imidlertid ikke ensbetydende med at de får jobb hos oss, men det blir en inngangsport til flere jobber i arbeidslivet, forklarer Johansen.

Både Brath og Johansen peker på den vinn-vinn-situasjonen dette samtidig skaper.

- Både behovet for arbeidskraft og det å gi folk muligheter. Vi syns det er spennende og morsomt å være en del av dette, sier Brath.

Hun forteller at hun ofte bruker samarbeidet mellom Nexans og Manpower som et eksempel på hvordan ting kan fungere.

Å bygge bro

Johansen mener det er naturlig for Nexans å opprette forbindelser, bygge bro.

- Som hjørnesteinsbedrift i Saltdal og Salten syns vi det er viktig å ta et slikt ansvar. Vi leverer til hele verden, og mange av produktene våre handler nettopp om utvikling og infrastruktur.

- Dere mister ikke gode vikarer hos Manpower nå da?

- Nei, det er det vi er til for, å gi folk en mulighet til å komme seg videre, så det er bare hyggelig.

Powered by Labrador CMS