BAKER LEFSER. Gudbjørg Navjord under produksjon av nye potetlefser. Hun er også med på å arrangere. Foto: Andreas Vestvann Johnsen
BAKER LEFSER. Gudbjørg Navjord under produksjon av nye potetlefser. Hun er også med på å arrangere.

Go'mathelga 2019

Lokalmat i godvær

(BEIARN) Sist lørdag var det lokal mat på dagsordenen i Beiarn.

Publisert Sist oppdatert

På lørdags formiddag var det dags for andre gangs gjennomføring av Go'mat-helg på Storjord i Beiarn.

Allerede fra åpningen klokken 11 var folk begynt å strømme på for å smake på lokalprodusert mat og drikke. Været viste seg fra sin beste side, og de fremmøtte virket å være fornøyde med arrangementet.

Lokalmat på dagsorden

En av arrangørene av Go'mat-helga er Gudbjørg Navjord som er daglig leder for frivilligsentralen og for anledningen også produsent av
potetlefser.

Hun håpet at mange kom til å komme innom arrangementet i løpet av dagen for å smake på den flotte lokalmaten.

- Arrangementet er viktig for å sette lokale mattradisjoner på dagsorden. Man kan gjerne få flere lokale tilbydere på framtidige matmesser, sier Navjord.

Næringsbygget viktig

Gudbjørg mener at det nye næringsbygget i Beiarn kommer til å bidra positivt til at man kan få enda flere lokale tilbydere til å sette i gang med egen produksjon.

En av de som ser fram til å flytte inn i de nye lokalene er Jørgen Storhaug fra Beiarvekst.

Den lokalproduserte sennepen Mimi har stand både i Beiarn og Oslo samtidig denne helgen, og de nye lokalene gir mulighet for økt produksjon av både sennep og nye produkter på sikt.

- Lokal mat er i vinden som aldri før, og mulighetene for økt vekst er stor, avslutter Storhaug.

Håper på tradisjon

Både Storhaug og Navjord håper at arrangementet kommer til å bli en langsiktig tradisjon i Beiarn.

Andelen lokale produsenter av tradisjonsrik mat er i økning, og Go'mat-helga i Beiarn er et flott arrangement for å vise fram noe av det som eksisterer den dag i dag.

Noe både folk og ganene deres kan sette pris på.

Powered by Labrador CMS