INGEN TJENESTE. Rudolf Ingvaldsen fra Ramskjell i Beiarn har ikke mobildekning når han er i hjembygda. - Vårt store ønske er å få ordnet dette, sier han. Foto: Ole Kristian Andreassen
INGEN TJENESTE. Rudolf Ingvaldsen fra Ramskjell i Beiarn har ikke mobildekning når han er i hjembygda. - Vårt store ønske er å få ordnet dette, sier han.

Fortviler over dårlig dekning:

- Nå angrer jeg på at jeg ikke bet meg fast i enden på tråden

- Vi er satt 40 år tilbake i tid, sier Rudolf Ingvaldsen (79) om mobildekninga i Ramskjell.

Publisert Sist oppdatert

Nå angrer jeg på at jeg ikke bet meg fast i enden på tråden

BEIARN: For å få kontakt med omverdenen på mobiltelefonen, må Rudolf Ingvaldsen kjøre rundt en kilometer vestover fra huset sitt i Ramskjell. Han mener at det har blitt enda dårligere dekning i løpet av de siste ukene.

Les svaret fra Telenor her.

Upraktisk

Ett av problemene med å ha så dårlig mobildekning og ikke noe internett, er at han ikke får lest av strømmen på den måten kraftselskapet ønsker.

- I stedet må vi lese av selv og ringe inn. Det er greit så lenge man fikk forbindelse, men nå er det ikke dekning i det hele tatt.

Det er to fastboende i Ramskjell og en god del hytteeiendommer. En av hytteeierne som Ingvaldsen snakket med sist helg, hadde store problemer med å få sendt ei tekstmelding fordi dekningen var så dårlig. Selv om det er tungvint, lar ikke 79-åringen seg skremme bort av telefonproblemene.

- Jeg skal være registrert i Ramskjell så lenge det er liv i meg, slår han fast.

Les også: Dette må gjøres noe med

Bedre før

Ingvaldsen husker tilbake til da de hadde NMT-telefon.

- Vi hadde ingenting å klage på da når det gjaldt kommunikasjon med omverdenen da vi hadde NMT, og da den forsvant for rundt 20 år siden så vi ikke så lyst på det. Det ble etter hvert bygget ei telefonlinje, men den kan ikke brukes lenger. Kabel og tråd ligger helt nede på bakken, forteller pensjonisten.

I fjor fikk beboerne spørsmål om å overta linja, men har sagt nei.

- Vi hadde tro på mobilen, og fasttelefonen koster jo en del å ha, så da kuttet jeg den ut. Nå angrer jeg på at jeg ikke bet meg fast i enden på tråden den gangen, for det ville vært tryggere, innrømmer han.

Kom aldri hjem

- Hva gjør du hvis du må få tak i noen?

- Om jeg er såpass til helse, må jeg kjøre en god kilometer ned mot Osbakk for å få dekning. Det er dessverre ikke alltid så enkelt. På vinteren når det blåser og stormer er det ikke sikkert at veien er åpen. Da må man bruke skuter eller ski, forklarer han.

En saltdaling på vei hjem fra hytta si i området for noen år siden, kom aldri hjem.

- Hadde vi klart å komme ut på telefonen med én gang, kunne vi kanskje klart å redde ham, men det tok vel en halvtime å få kontakt med 113. Det er ikke så godt å ha slike minner i bakhodet.

Har klaget

Rudolf Ingvaldsen synes det er forferdelig tungvint å ha det sånn som det er i dag.

- Vi har ikke nettdekning heller, men sønnen min tok kontakt med NK Nett som har ordnet nett til andre, og da gikk det bare 14 dager, så hadde han forbindelse.

Han har selv snakket med dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor om problemene, og fikk til svar at det kostet mye og var vanskelig å bygge ut mobildekninga.

- Jeg mener at Telenor har penger nok til det, og i andre tilfeller har også kommunen spyttet i.

Satt tilbake i tid

Beiarværingen beskriver Ramskjell som et fantastisk utfartssted.

- Samtidig er det utrygt. De fleste ser gjerne at det er telefonforbindelse der de er på tur, i tilfelle noe skulle skje.

Nå håper han at Telenor kan ordne problemene.

- Vi er tross alt i 2021, og sånn som det er nå er vi nesten satt førti år tilbake i tid. Vårt store ønske er å få ordnet dette slik at vi har ei sikker og god dekning. Personlig er jeg veldig lei meg for at NMT’en forsvant. Da kunne man være nesten hvor som helst, og likevel nådde man ut. Etter at fasttelefonen ble borte har vi hatt det tungt, avslutter Ingvaldsen.

Powered by Labrador CMS