SLO AN. Etter flere somre med spørsmål om møsbrømlefse kom det på menyen på Fjellkafeen i år. - Veldig populært, sier Mona Mosti om både lefsa og ikke minst sellkakene som det er solgt over tusen av i sommer. Alle foto: Espen Johansen
SLO AN. Etter flere somre med spørsmål om møsbrømlefse kom det på menyen på Fjellkafeen i år. - Veldig populært, sier Mona Mosti om både lefsa og ikke minst sellkakene som det er solgt over tusen av i sommer. Alle foto: Espen JohansenFINT. - Det er flott å kafé i nærheten når man ferierer i fjellet, mener Wenche Mulstrand, Toril Mulstrand, John Mulstrand og Øystein Nyhagen.SJOKOLADE. Hjemmelaget sjokolade er blitt et populært produkt.UTSIKT. - Noen kommer hit for å ta en kaffekopp og nyte utsikten, sier Mona Mosti. På godværsdager er den rett og slett spektakulær.

Mona og co har solgt over tusen sellkaker

På kafeen på Jakobsbakken er det solgt over tusen sellkaker i sommer. Også møsbrømlefsene har føket ut av kjøkkenet.

Publisert Sist oppdatert

SULITJELMA: Kafeen hadde nylig siste ordinære åpningsdag for sommeren, og det har vært en veldig bra sommer.

- Vi er veldig fornøyde, sier Mona Mosti i Fjellfarer.

Hun har drevet kafeen sammen med Thor Åge Jensen, og med god hjelp av Sofie og Maia Sjø og Pernille Amundsen.

Stolt av stedet

- Det har vært flere folk innom enn i fjor, og det er hyggelig å se at det blir mer år for år. Noen søker tilflukt fra dårlig vær, og når det er finvær vil de hit for å se på utsikten, sier hun.

Det er alle slags gjester som er innom; turister, lokale folk og en god del fra Salten som kommer for å se Jakobsbakken.

- Den markedsføringen vi har gjort, har gjort stedet kjent. Og mange kommer for sellkakene, smiler hun.

- Folk i Sulis er stolte av Jakobsbakken og den er en viktig del av det Sulis har å by på, legger Mona til.

Flere sjanser

Men selv om kafeen har hatt sin siste åpningsdag for sommeren, så er det fortsatt muligheter i september.

Lørdag 3. september er det Kobberløpets rulleskirenn fra nede i Sulis med målgang på Jakobsbakken. Lørdagen etter er det arrangementet "Fjellet for alle" både der og i Daja, og lørdag 17. er det Kobberløpets fjelløp.

- Da blir det uteservering fra Mor Mosti-vogna, og da er det jentene som betjener vogna, sier hun.

Høst er hyttetid

Mona Mosti forventer mye folk til alle tre lørdagene, og sier at både sulisfolk og hyttefolket er flinke til å stille opp som publikum på rulleskirennet og fjelløpet. "Fjellet for alle" forventer hun også mye folk til, blant annet for å oppleve Bakken-auksjon med produkter laget av Nils Norum, en ekte Bakken-legende.

- Hyttefolket er en stor del av kundemassen vår her oppe, og september er definitivt også en hyttemåned, sier hun videre.

Det kan også bli pop up-kafé, for eksempel dersom værmeldingen ser god ut noen dager fram i tid, og da kan det bli både sellkaker og lefser å få.

Berget av sellkakene

- Møsbrømlefse har vi hatt for første gang nå i år. Mange spør etter det, og i år tenkte jeg at det skal vi i alle fall ha på lørdagene, og det har vært veldig populært. Jeg er veldig stolt over at bestselgerne våre er så lokale produkter som sellkaker og møsbrømlefse. Vi har solgt over tusen sellkaker i sommer, og de har rett og slett berget Fjellfarer, sier hun.

I spiskammerset i Messa står det en kjøler med andre produkter som sjokolade, oster, og lignende. Her sto det tidligere også egenprodusert eplemost(i), men den er utsolgt. Mona kan imidlertid forsikre om at produktet kommer tilbake.

I tillegg er det gruvekaffer, bøker om Sulis, knapper som søsteren til Mona har laget, og t-skjorter med Sulis-motiv.

Fornøyd firkløver

Utenfor Messa på den siste åpningsdagen for sommeren satt et smilende firkløver ved ett av bordene.

Wenche, Toril og John Mulstrand koste seg i sola sammen med Øystein Nyhagen. To av dem har leilighet på Jakobsbakken, mens to holder til på campingen.

- Det er flott å kunne gå på kafé rett i nærheten, sier de.

Øystein har nettopp spist møsbrømlefse for aller første gang, og syntes den var god.

- Jeg vet ikke hvorfor det har blitt sånn at jeg aldri har spist det, sier han, og legger til at det ikke er så mye av det i Bodø der han holder til.

- Men god var den!

Powered by Labrador CMS