SALTDAL VGS. Deltakerne på konferansen fra Saltdal videregående skole: Bakerste rekke fra venstre: Charlotte Vevelstad, Grete Loe, Elisabeth Maarnes, Jorunn Oseng. Fremste rekke fra venstre: Marthe Nyheim, Hilde Båtsvik, Janne Kristoffersen. Foto: Nordland fylkeskommune
SALTDAL VGS. Deltakerne på konferansen fra Saltdal videregående skole: Bakerste rekke fra venstre: Charlotte Vevelstad, Grete Loe, Elisabeth Maarnes, Jorunn Oseng. Fremste rekke fra venstre: Marthe Nyheim, Hilde Båtsvik, Janne Kristoffersen.

Deltok på historisk samling:

- Mange står utenfor

Ansatte ved Saltdal videregående skole deltok på konferanse med mål om å sikre at ingen ungdom faller utenfor.

Publisert Sist oppdatert

SALTEN: - Jeg er veldig glad og stolt over at vi for første gang har fått samlet ansatte i elev- og lærlingetjenesten på skolene våre, sa fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide da hun ønsket blant annet representanter fra Saltdal videregående skole velkommen til en felles samling for å bekjempe ungt utenforskap og skolefravær.

Avgjørende rolle

Fylkesrådslederen slo i sin åpningstale fast at elev- og lærlingtjenesten har en avgjørende rolle for elevene.

- Det er summen av kompetanse blant våre rådgivere som gjør at vi evner å se den enkelte elev. Det gjør at vi kan komme tidligere inn der det er nødvendig, sa Eide Dahlseng og fortsatte:

- Dette handler om at Nordland skal være ungdommens fylke. Vi ønsker et samfunn basert på samhold, fellesskap og tilhørighet – det beste for den enkelte elev. Da trenger vi at alle gode krefter trekker i samme retning.

Faller utenfor

Til sammen 130 ansatte i elev- og lærlingtjenesten i Nordland deltok på konferansen, med mål om å sikre at ingen ungdom faller utenfor.

- Fra tidligere undersøkelser vet vi at 6000-7000 unge over 16 år i Nordland står utenfor arbeid, utdanning og opplæring. Dette er noe av bakgrunnen for at fylkesrådet har utviklet handlingsplanen for ung inkludering og Nordlandsmodellen. Der slås det fast at alle barn- og unge i Nordland skal ha det bra, føle tilhørighet i sine lokalsamfunn og på sine skoler, samt ha gode oppvekstsvilkår, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

Elev- og lærlingtjenesten (ELT) i Nordland består av rådgivere, helsesykepleiere, formidlingskoordinatorer, koordinatorer i oppfølgingstjenesten, Pedagogisk-psykologisk rådgiver, miljøarbeidere, minoritetsrådgivere og ledere for ELT. Samlingen ble arranger av Nordland fylkeskommunens avdeling for utdanning og kompetanse, og hadde omlag 130 deltakere fra hele Nordland.

Powered by Labrador CMS