KLAGE. Lensmann Ronny Borge har ikke sett klagen som Ronny Sortland har sendt inn til Nordland politidistrikt. Det er ikke bra, erkjenner Borge. Foto: Linn Braseth-Gulliksen
KLAGE. Lensmann Ronny Borge har ikke sett klagen som Ronny Sortland har sendt inn til Nordland politidistrikt. Det er ikke bra, erkjenner Borge.

– Lensmannen tar tilbakemeldingene på høyeste alvor

(FAUSKE) Lensmann Ronny Borge kan ikke kommentere Sortlands klagesak spesifikt, men sier han er glad for å få tilbakemeldinger på jobben politiet gjør.

Publisert Sist oppdatert

Fordi politiet har taushetsplikt vil ikke Borge kommentere Ronny Sortlands klage konkret, men påpeker at det er den myndige sønnen som er part - og som må framsette klagen.

Skal svare

Borge regner med at det er noen av hans betjenter som har stoppet 18-åringen, men klagen har likevel ikke nådd fram til lensmannen - og han kjenner derfor ikke til detaljene.

– Det er noe som ikke er bra for den som klager. Vi er et offentlig organ som skal besvare alle saker innen en viss tid, sier Borge.

Gjør feil

Han mener det er helt naturlig at folk er opptatt av hvordan politiet opptrer og utøver sin rolle i samfunnet - og synes det er bra at de får tilbakemeldinger.

– Dersom vi skal bli bedre er vi alltid åpen for tilbakemeldinger, og vi ønsker det, poengterer Borge.

Han er klar på at også politiet gjør feil, og at tilbakemeldingene derfor er viktig.

– Vi som jobber i politiet er mennesker som både kan gjøre feil og opptrer på måter som andre ikke synes er ok. Skal vi kunne korrigere det er vi avhengig av publikums tilbakemelding.

Forebygging

Borge sier at politiets hovedformål er å forebygge kriminalitet, og at de jobber for å nå det målet på mange måter - deriblant å være synlig i trafikken.

– Det meste av vår tid brukes til å være synlig, samt å drive veiledning, som Sortland påpeker, sier Borge.

Han sier også at politiet har mulighet til å utøve skjønn og forvalte lovverket på en fornuftig måte, slik Sortland etterlyser i denne konkrete saken.

– Det søker vi å gjøre i alle saker. Men nokså ofte ender en veiledning også opp med en reaksjon i form av et forenklet forelegg eller en anmeldelse, sier Borge.

Viktig å si fra

Borge har selv sett noe på TV-seriene Blålys og Nattpatrulje, som Sortland mener politiet lokalt burde hente inspirasjon fra:

– Jeg har sett noe på dem, og de faller fint sammen med hvordan vi jobber i Salten, mener Borge.

Han understreker at politiet ønsker å spille på lag med alle innbyggerne, naturligvis også ungdommen.

– Vi bruker derfor vesentlig tid i barnehager, alle skoler, ungdomsklubber og andre steder der ungdom ferdes. Vi ønsker å ha en konstruktiv og god måte å omgås ungdom på, sier Borge.

– Det er derfor viktig for oss når ungdommen sier i fra om det de synes ikke er ok fra politiets side.

Jobber bredt

Men også i fremtiden vil det være sånn at ungdommer vil oppleve å bli bøtelagt og anmeldt for ulike handlinger, sier Borge.

Politiet samarbeider ifølge lensmannen med en rekke andre offentlige etater og sivile av ulik kategori, for å kunne veilede og fremme informasjon tilungdom og voksne, både hver for seg og i fellesskap.

– Jeg er glad for at vi i politiet får tilbakemelding på jobben vår. Vi tar det på høyeste alvor.

Powered by Labrador CMS