Foto: Arkiv

I gang:

Skal feire mangfoldet

- Økouka er tilbake, og vi feirer mangfoldet innen norsk økologisk mat og landbruk i hele landet.

Publisert Sist oppdatert

Fakta om Økouka

- ØKOUKA ble startet opp i Nord-Trøndelag i 2011 under navnet Økoveka.
- I Oslo ble ØKOUKA for første gang arrangert i 2013. Flere og flere områder fulgte på.
- I 2017 kom Økouka til Nordland.

- Disse organisasjonene står bak ØKOUKA: Økologisk Norge, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Biodynamisk forening, Spire, Geitmyra Matkultursenter for Barn nasjonalt, Bondens Marked, Fremtiden i Våre Hender og Natur og Ungdom.

Nettsider: www.økouka.no

NORDLAND. Det sier Økologisk Norge i en pressemelding.

- Gjennom formidling av råvarer, kunnskap og inspirasjon retter uka seg mot alle som ønsker å lære mer om bærekraftig matproduksjon. Økouka er en nasjonal begivenhet som samler forbrukere, bønder, matprodusenter, restauranter, og barn og unge for å feire økologisk mat og fremme en bærekraftig livsstil.

I år går ØKOUKA av stabelen 22. september - 1. oktober.

Saltenposten har også skrevet om gjenbruksuka som var sist uke, og de utallige arrangementene over hele Indre Salten som folk har kunnet være med på.

Felles for arrangementene er at de søker å gjøre oss alle oppmerksom på hvordan vi kan leve sunnere, mer i trå med prinsippene for bærekraft, og ikke minst gjøre oss bevisst på hvordan vi kan ha det bedre selv både i kropp, sinn og lommeboka med.

Økologiske Norge

- På ulike arrangementer landet over serveres smakfulle, retter, basert på næringsrike, økologiske råvarer- som samler mennesker med ulik bakgrunn og ulik historie rundt samme bord. Økouka bidrar til å vise frem små og store aktører innen økologisk matproduksjon, og til å formidle deres engasjement for dyrevelferd, jordhelse og bærekraft.

Økouka handler om å synliggjøre hvorfor økologisk mat er viktig, både for forbruker og bonde, men også for planeten.

- Økologisk matproduksjon spiller på lag med økosystemet, og bidrar til et større mangfold av matvarer og biologisk mangfold gjennom bærekraftig ressursbruk. Økouka er en feiring av norsk økologisk mat og en pådriver for økologisk mat som spydspiss for fremtidens landbruk og matsystemer, sier nasjonal prosjektleder Are Einari Björklund Skau.

Høydepunkter

Under årets uke kan du oppleve åpne gårder, matmarkeder, debatter, bokbad, høsttakkefester, matlagingskurs, pop-up verksteder for barn, markvandringer, fagseminarer, filmvisninger, soppkurs, hesteridning, foredrag, webinarer og mye mer.

Se dine lokale arrangementer på Økouka.no/nordland

Powered by Labrador CMS