HAN SYLTE. William Bang solgte produkter fra Han Sylte i Valnesfjord, blant annet gulrotmarmelade. Foto: Linn Braseth-Gulliksen
HAN SYLTE. William Bang solgte produkter fra Han Sylte i Valnesfjord, blant annet gulrotmarmelade.

Salten mat:

Kortreist mat godt representert

Matopplevelsene stod i kø under matfestivalen fredag og lørdag, og kortreist mat var det mye av.

Publisert Sist oppdatert

Høstsola bidro til at årets matfestival ble en fullkommen opplevelsesdag for liten og stor, og det var et yrende folkeliv i sentrum fra morgen til sen ettermiddag.

KJENT. Lofotlefse har etterhvert blitt et kjent merke i Indre Salten. Foto: Linn Braseth-Gulliksen
KJENT. Lofotlefse har etterhvert blitt et kjent merke i Indre Salten.

Utstillere solgte blant annet vårruller, honning, urter, ulike kjøttprodukter, lefseprodukter og fiskeprodukter, i tillegg til ulike håndverksprodukter.

Beste stand

Engeløya mandel ved Dina Fonn Sætre og Henning Holand ble kåret til festivalens fineste stand. - Vi selger mest mandelpotet, men de siste to årene har vi også dyrket en potet som heter Van Gogh, forklarer Fonn Sætre til Saltenposten.
- Van Gogh er nokså lik mandelpotet i skall og smak, så vi har troen på at også en kan bli populær blant nordlendinger, sa Sætre og Holand.

BESTE STAND. Engeløya mandel ved Dina Fonn Sætre og Henning Holand ble kåret til matfestivalens beste stand. Foto: Linn Braseth-Gulliksen
BESTE STAND. Engeløya mandel ved Dina Fonn Sætre og Henning Holand ble kåret til matfestivalens beste stand.
FLOTT STAND. Det var flere flotte stander under matfestivalen, og Fru Løkkens var en av de. Foto: Linn Braseth-Gulliksen
FLOTT STAND. Det var flere flotte stander under matfestivalen, og Fru Løkkens var en av de.

På plass var også Tronen til Bilquis ved Nadia Alriyashi, som solgte arabisk mat og kaffe. Arabisk mat var populært under matfestivalen og Alriyashi solgte ut alt hun hadde laget.

ARABISK. Nadia Alriyashi og døtrene hennes solgte arabisk mat, og det gikk så det suste. Foto: Linn Braseth-Gulliksen
ARABISK. Nadia Alriyashi og døtrene hennes solgte arabisk mat, og det gikk så det suste.

Havets delikatesser

I forskningsteltet kunne besøkende få smake på blant annet sjøstjernestuing, tangchips og torsk med tang. Marit og Åge Nystadbakk var to av de som fikk smake på disse produktene og deretter gi rettene karakter.
- Vi synes det var veldig godt alt sammen, det er nesten vanskelig å si hva som var best. Men vi har spist en del annerledes sjømat tidligere også så dette var ikke helt nytt for oss, sa de to.

HAVETS DELIKATESSER. I forskningsteltet kunne man få smake på litt av hvert som ikke vanligvis serveres i den norske heimen. Foto: Linn Braseth-Gulliksen
HAVETS DELIKATESSER. I forskningsteltet kunne man få smake på litt av hvert som ikke vanligvis serveres i den norske heimen.
FALT I SMAK. Åge og Marit Nystadbakk tok sjansen på fremmede smaker i forskningsteltet. - Vi synes alt sammen smakte veldig godt, men vi har jo spist en del annerledes sjømat før også, sa de to. Foto: Linn Braseth-Gulliksen
FALT I SMAK. Åge og Marit Nystadbakk tok sjansen på fremmede smaker i forskningsteltet. - Vi synes alt sammen smakte veldig godt, men vi har jo spist en del annerledes sjømat før også, sa de to.

Gulrotmarmelade

William Bangfil solgte gulrotmarmelade fra Han Sylte i Valnesfjord. - Jeg har vært med og laget noe av dette, sa han og forklarte hvordan man lager gulrotmarmelade.

HAN SYLTE. William Bang solgte produkter fra Han Sylte i Valnesfjord, blant annet gulrotmarmelade. Foto: Linn Braseth-Gulliksen
HAN SYLTE. William Bang solgte produkter fra Han Sylte i Valnesfjord, blant annet gulrotmarmelade.
Powered by Labrador CMS