KLARE FOR START. Det er ikke mange dagene igjen til det skal være full produkjson ved det nye bakeriet til Goman på Fauske. Administrerende direktør i Coop Nordland, Lars Arve Jakobsen (t.v.), bakerisjef Tom Rune Spigseth og administrerende direktør Erlend Kjelsen i Goman AS er alle stolte over det nye praktanlegget på Fauske. Foto: Helge Simonsen
KLARE FOR START. Det er ikke mange dagene igjen til det skal være full produkjson ved det nye bakeriet til Goman på Fauske. Administrerende direktør i Coop Nordland, Lars Arve Jakobsen (t.v.), bakerisjef Tom Rune Spigseth og administrerende direktør Erlend Kjelsen i Goman AS er alle stolte over det nye praktanlegget på Fauske.

Se video inne fra det nye bakeriet:

- Klare for 7000 brød i døgnet

Det er bare et par uker til Gomans nye storbakeri på Fauske er klar for å gjøre sin første leveranse. Saltenposten fikk bli med på en sniktitt i det 2000 kvadratmeter store bakeriet.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Det kommer kanskje ikke som en bombe, men det er noe ekstemt tiltalende over de duftene som møter oss i det døra til produksjonshallen går opp i det 2000 kvadratmeter store nybygget på Søbbesva.

På bare åtte måneder har eier, entreprenør og underleverandører ferdigstilt det som skal være Coops flaggskip innenfor bakevarer fra Steigen i nord, til Brønnøysund i sør.

En stor dag

Administrerende direktør i Coop Nordland, Lars Arve Jakobsen, sier at dette er en satsing som virkelig vil bidra til at kundene skal få de beste og ferskeste produktene på sitt bord. Det er Coop Nordland som er kunden, mens Goman er eier av bakeriet.

- Det er investert rundt 50 millioner kroner fra Coop i dette bygget, og rundt det samme fra Goman. Så vi har et anlegg som er satset i overkant av 100 millioner kroner på å realisere. Men det kommer til å gi oss mye tilbake, sier Jakobsen.

- Vi handler stort og mye, og er spesielt opptatt av kvaliteten og ikke minst prisen. At dette bakeriet nå kommer i gang er jeg brennsikker på vil være en stor forbedring for kunden, sier han videre.

NY JOBB. Kamilla Bådsvik har meldt overgang fra Fauske hotell til bakeriet på Søbbesva. - Det er mye å sette seg inn i, men det er veldig spennde også. Det blir gøy å komme i gang på ordentlig, sier hun. Foto: Helge Simonsen
NY JOBB. Kamilla Bådsvik har meldt overgang fra Fauske hotell til bakeriet på Søbbesva. - Det er mye å sette seg inn i, men det er veldig spennde også. Det blir gøy å komme i gang på ordentlig, sier hun.

Kom hjem igjen

Mannen som skal lede de nå rundt 20 ansatte, som forhåpentligvis snart får selskap av 10 til, er fauskeværingen Tom Rune Spigseth. Han flytter etter 16 år på Toten tilbake til hjemstedet.

- Jeg kom over denne muligheten, og fant ut det var bare å komme seg tilbake. Jeg ser veldig fram til å komme i gang med produksjonen som den skal være, sier den ferske bakerisjefen.

KLARE FOR Å LEVERE. Det er ansatt rundt 20 personer så langt i bakeriet, men det skal bli enda flere etter hvert. Denne gjengen er klare for å sette i gang med produksjonen. Fra venstre: Tony Kristoffersen, Petter Jensen, Petter Jensen, Finn Mathisen, Gitte Aasbakk, Janne Antonsen, Stine Horndal og Stian Skattum. Foto: Helge Simonsen
KLARE FOR Å LEVERE. Det er ansatt rundt 20 personer så langt i bakeriet, men det skal bli enda flere etter hvert. Denne gjengen er klare for å sette i gang med produksjonen. Fra venstre: Tony Kristoffersen, Petter Jensen, Petter Jensen, Finn Mathisen, Gitte Aasbakk, Janne Antonsen, Stine Horndal og Stian Skattum.

Store tall

Det er ikke bare investeringen som er stor på det nye bakeriet, også produksjonsvolumet er noe som imponerer.

I løpet av ett døgn, skal bakeriet klare å produsere 7000 brød av alle forskjeliige typer. I tillegg kommer det mange utgaver av annen hvetebakst, som boller, skolebrød og rundstykker.

- Alt i alt bruker vi nok nærmere tre tonn med mel i døgnet. Det er det som må til når vi virkelig kommer i gang med ordinær drift, sier Tom Rune Spigseth.

Bakeriet skal ha sin første leveranse den 2, januar, og vil bare øke i takt etter den datoen.

STORE MENGDER. Kapasiteten til bakeriet på Fauske er nesten ikke til å fatte. Det bakes 7000 brød i døgnet på full kapasitet, i tillegg til boller og mange andre typer hvetebakst. Foto: Helge Simonsen
STORE MENGDER. Kapasiteten til bakeriet på Fauske er nesten ikke til å fatte. Det bakes 7000 brød i døgnet på full kapasitet, i tillegg til boller og mange andre typer hvetebakst.
Powered by Labrador CMS