SØKER TILFLUKT. Disse 2 ble fanget under en parkert gravemaskin ved Grønås veien i Holtan. Ca.10 uker gamle. Kattemor og 2 søsken lot seg ikke fange
SØKER TILFLUKT. Disse 2 ble fanget under en parkert gravemaskin ved Grønås veien i Holtan. Ca.10 uker gamle. Kattemor og 2 søsken lot seg ikke fangeTIPSET DYREBESKYTTELSEN. Etter noen timer med grøvling og graving med hendene i myr og gjørme under gravemaskinen, fant de to frivillige kattene. Disse to kattene har fått navnet Grizzly og GyroFØDT I SØPLA. Dyrebeskyttelsen i Bodø ble tipset av Iris Fauske om dyr i kontainerne, der fant de en nyfødt kattunge som var ca en dag gammel.

Finner løskatter i søpla

Kattene som ingen vil tenke på

Iløpet av de siste to månedene har Kirsti Ågnes Pedersen funnet kattunger i søppelkontainerne på Iris.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: I de siste to månedene har dyrebeskyttelsen vært innom Iris et titalls ganger.

Formålet til besøkene har vært å få tak i løskatter som har gjort Iris på Fauske til sitt hjem.

Kirsti Ågnes Pedersen fra Dyrebeskyttelsen i Bodø har vært med flere ganger for å forsøke å få tak i både kattungene og moderkatten som vandrer i området.

Iris arbeiderne tar tak

Dyrebeskyttelsen bruker hele ettermiddager ute på Iris for å få kontroll over kattene.

- De flotte menneskene som jobber på Iris har vært flinke å melde inn når de hører piping eller dyrelyder fra kontainerne eller
andre plasser på tomta, sier Ågnes Pedersen til Saltenposten.

- Da har de tatt initiativ selv til å ringe til dyrebeskyttelsen, og vært meget imøtekommende og lagt til rette for at dyrebeskyttelsen skal få tak i dyrene på en trygg og ansvarlig måte. Det sikrer at hverken kattene eller de fra dyrebeskyttelsen skal komme til skade, forteller Kirsti.

Usikker skjebne

Det er ingen tvil om at en søppelplass ikke er hverken det tryggeste eller beste hjemmet for katter. Det ferdes store kjøretøy og maskiner på tomten som overhodet ikke evner å se, høre eller føle kattene før det er for sent.

Etisk fangst og felle

For at dyrebeskyttelsen skal kunne ta inn og behandle de små hjemløse så må de trå til verks med lokkemat og bur.

Når de setter ut bur og åte, så sjekker de buret hvert tjuende minutt for at dyrene ikke skal være for lenge i fangenskap og plages. Når de er fanget skal de bli sendt til helsesjekk, kastreres, få mat og overført til et fosterhjem de kan trives i fram til de er omplasseringsklare.

- Jeg har jobbet i seks år i dyre-
beskyttelsen, og jeg har fanget 15 katter på Fauske over den tiden. sier Kirsti fra Dyrebeskyttelsen i Bodø.

Fauske og løskatter

Dyrebeskyttelsen har både blitt tipset direkte, men fanger også opp informasjon på plasser som Facebook. Der fikk de blant annet med seg at det var observert en kattemor med fire unger i Holtanlia, som de rykker ut for å få fanget.

De ble deretter omplassert til fosterhjem slik at kattene kan ha ett komfortabelt liv istedenfor å leve livet på gata i Fauske.

- Det er ett problem når man ikke får tak i kattene som føder ute, for de kan få flere kull og formere seg raskt, forteller Kirsti.

Trenger hjelp

Dyrebeskyttelsen i Bodø opererer på dugnad og frivillighet, og organisasjonen får midler fra Grasrotandelen. På deres nettsider skriver de følgende.

”Pengene vi får inn går uavkortet til mat, dostrø, kastrering, ID-merking, andre veterinærutgifter, for å nevne noe. Ingen av menneskene i Dyrebeskyttelsen Norge Bodø får penger for jobben de gjør.”

Dette betyr i praksis at Dyrebeskyttelsen i Bodø ikke har personal eller midlene til å kunne ta seg av alt selv om at de sårt ønsker å strekke til overalt de trengs, og er derfor helt avhengige av hjelp fra frivillige.

Hva kan du gjøre?

Dyrebeskyttelsen anbefaler folk å chippe, og kastrere kattene sine, og også oppdatere seg om hjelpeplikten, og at om man ser et dyr i en hjelpelaus tilstand så hjelper man til.

Videre tar Dyrebeskyttelsen i Bodø imot donasjoner over Vipps.

- Vi trenger flere fosterhjem/feriehjem, så har du hjerterom og mulighet ta kontakt for mere info. Det koster ikke noe å være fosterhjem. Fosterhjem bestemmer selv når og hvem man tar inn, formiddler Kirsti fra Dyrebeskyttelsen i Bodø.

Powered by Labrador CMS