Saltenposten A/S

Saltenposten

Kassandra er glad for at det nytter å engasjere seg

Fylkestingpolitiker Kassandra Petsa (Frp) synes likevel at flere enn fire linjer skulle vært spart.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

- At idrettslinja bevares er kjempegledelig! Jeg er utrolig glad og lettet for at det nytter å engasjere seg, sier hun i en pressemelding.

Hun nevner at hun var en av iniativtakerne til fakkeltoget i Fauske med rundt 800 oppmøtte, og at i går hadde Fauske den største delegasjonen da de fylkespolitikerne i de ulike partiene skulle overbevises.

Men Petsa reagerer sterkt på noen andre momenter i tilbudsstruktursaken:

-Likevel er jeg skuffet over at kun fire linjer av alle som er foreslått kuttet, bevares. Det er altfor lite. I Nordland FrP sitt alternative budsjett, har vi valgt å beholde alle. Det handler om prioriteringer, og det handler om å satse på ungdommen, og å gi dem valgfrihet, uansett hvor i vårt langstrakte fylke de bor.

Hun liker ikke fremstillingen fra Andreas Vesvann Johnsen i Ap om at siden man likevel beholder fire linjer, må man kutte i veiinvisteringene.

- Jeg registrerer at fylkestingsrepresentant Johnsen mener at økonomien er tøff for fylkeskommunen og at fylkeskommunen nå vil måtte investere mindre i vei, og at dette attpåtil er regjeringens feil. Dette er en helt feil fremstilling, og svært usann. Vi vet at fylkeskommunen bruker enorme summer på administrasjon, og har enorme summer i fond, samt prioriterer kultur over det meste.

Petsa viser til Nordland FrPs alternative budsjett:

-Imorgen klokka 1030 har Nordland FrP pressekonferanse, hvor vi fremlegger vårt alternative budsjett. Her kutter vi ikke i noen av de videregående linjene. Og vi kutter ikke i veiinvisteringene heller. Tvert imot, vi styrker med flere hundre millioner når det kommer til fylkesveiene. Vi prioriterer det som er viktig, og her har fylkesrådet med spesielt Ap i spissen, mye å lære.

- Hvor vil dere hente inn penger i budsjettet?
- Det er masse penger å spare. Vi vil blant annet kutte i kultur og administrasdjon. Fylkeskommunens primæroppgaver mener vi er skole og vei.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...