STALKER. Den mildt sagt hardt prøvede stand-up komikeren Donny Dunn (t.v.) blir stalket av en bargjest i baren der han jobber. Foto: Netflix / handout / / NTB
STALKER. Den mildt sagt hardt prøvede stand-up komikeren Donny Dunn (t.v.) blir stalket av en bargjest i baren der han jobber.

Ukas anbefaling:

- Kan virke opprørende og er ikke for alle

Dunn opplever seg misforstått som komiker. Der han selv mener at han er den som har ”noe utenom det vanlige” og burde oppleve suksess, så gjør han altså ikke det. Så snur det. Bam!

Publisert Sist oppdatert

Jeg har som mange andre Netflix-abonnenter kastet meg på, og sett mesteparten av den ferske serien ”Baby Reindeer”.

Serien er skrevet av den britiske komikeren Richard Gadd. Han spiller også hovedrollen som den mildt sagt hardt prøvde stand-up komikeren Donny Dunn, som blir stalket av en gjest i baren der han jobber.

Dunn opplever seg misforstått som komiker. Der han selv mener at han er den som har ”noe utenom det vanlige” og burde oppleve suksess, så gjør han altså ikke det. Så snur det. Bam!

Serien har fått oppmerksomhet og kritikk fra forskjellig hold. Mange mener at den er en viktig stemme i debatten omkring #metoo, psykisk vold og overgrep. Serien har fått ros for å sette fokus på voldtekt av menn, som fortsatt i 2024 er et sterkt tabubelagt område.

Serien omhandler fenomenet ”stalking”, og opphavsmannen Richard Gadd, sier det er basert på sanne hendelser og karakterer. Paradoksalt har nok serien ført til stalking av de virkelige menneskene som rollene skal være basert på.

Hva mer; det er en enormt suggererende serie som gjør at du gjerne ser mest mulig i en omgang, uten at det er nevneverdige cliff-hangere i tradisjonell forstand.

Jeg vil gjerne advare om at serien kan virke opprørende, og at den på ingen måte er for alle.

Powered by Labrador CMS