PLAGSOMT. - Hukommelsen er en skrøpelig ting, og jeg hadde glemt at lysene som markerer nødutgangene er sterkt sjenerende, forteller Erik Veigård fra Valnesfjord. Foto: Erica Restoften
PLAGSOMT. - Hukommelsen er en skrøpelig ting, og jeg hadde glemt at lysene som markerer nødutgangene er sterkt sjenerende, forteller Erik Veigård fra Valnesfjord.

Detaljen ødelegger filmopplevelsen:

- Jeg angret med én gang på at jeg gikk på kino på Fauske

- Da kona og jeg var på kino og så Sulis-filmen angret jeg nok en gang på at vi hadde gått på kino på Fauske, og ikke i Bodø.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Det forteller Erik Veigård fra Valnesfjord.

Han og kona møtte opp på Fauske kino, for å se den populære filmen ”Sulis 1907”. Men det skulle vise seg å bli vanskelig for Veigård å nyte filmen til fulle.

Skylapper

- Hukommelsen er en skrøpelig ting, og jeg hadde glemt at lysene som markerer nødutgangene er sterkt sjenerende. Jeg satt og holdt hendene som skylapper for å dekke lysene, men det er jo en ubehagelig øvelse man ikke klarer lenge av gangen, forklarer Veigård i et brev til Fauske kommune hvor han belyser problematikken.

Etter filmen viste det seg at kona til Veigård hadde hatt samme problemet filmen igjennom.

- Jeg fortalte det til billettmannen. Han beklaget så mye, sa han var helt enig og at vi er i selskap med mange som har klaget på det samme.

Forståelse

Kontrolløren fortalte videre at kinoen på ulike måter har prøvd å dempe lysene, men at brannvesenet er knallharde og ikke godtar annet enn den lysstyrken som nå er.

- Jeg kan ikke forstå at det må være sånn. Jeg har ikke opplevd noen andre kinoer som har så sjenerende lys. Er det brannvesenet på Fauske som er helt umulig, eller har andre kinoer funnet på bedre løsninger, spør Veigård.

Misoppfatning

Trond Dagfinn Nilsen er branninspektør i Fauske for Salten brann.

- Det er en vanlig misoppfatning at brannvesenet har noe med denne problemstillingen å gjøre. Det har vi altså ikke, og det vitner om en manglende forståelse av regelverket. Bestemmelser i forhold til lys, nødskilting og slikt tar utgangspunkt i plan- og bygningsloven, og er altså ikke noe som brannvesenet håndhever eller gir føringer på, forteller Nilsen.

Lover å finne løsning

Kultursjef og fungerende kinosjef i Fauske kommune, Ketil Hugaas, ønsker ikke å stille til intervju, men har følgende uttalelse til saken:

- Vi er klar over at markeringslampene ved kinoens nødutgang oppleves som unødvendig sterke. Det beklager vi, sier Hugaas. Og han utdyper:

- Vår tekniske avdeling er satt på saken og lover å finne en løsning som tilgodeser både behovet for sikker merking og at kinopublikum samtidig skal få en best mulig opplevelse hos oss. Forholdet vil bli justert i nær framtid. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til en god filmopplevelse hos oss i Fauske kino.

Positiv

- Kinosjefen snakket om, at en mulighet de ser på er å dempe lysstyrken under filmen, med en automatikk som skrur opp lysstyrken hvis brannalarmen går. Det høres jo ut som en mulig løsning, sier valnesfjerdingen. Veigård legger til:

- Det ser jo ut til at dette skal få en levelig løsning. Og om det løser seg så har jeg selvsagt planer om å benytte meg av tilbudet på Fauske igjen.

Powered by Labrador CMS