STOLT. Daglig leder Aina Helen Olsen har lang kokkeerfaring blant annet som restaurantsjef på Fauske hotell og som Blåfrost-kokk. Nå gleder hun seg til å åpne restaurant på hjemstedet Rognan. - Jeg er stolt over dette prosjektet, sier hun. Foto: Hongri
STOLT. Daglig leder Aina Helen Olsen har lang kokkeerfaring blant annet som restaurantsjef på Fauske hotell og som Blåfrost-kokk. Nå gleder hun seg til å åpne restaurant på hjemstedet Rognan. - Jeg er stolt over dette prosjektet, sier hun.

Hongri åpner:

- Vi pugger meny, drikkekart og smittevernregler

De siste detaljene er kommet på plass før den store åpningsdagen torsdag.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Etter en lang høst med oppussing, er det klart for åpning av Saltdals nye spisested. I morgen, torsdag åpner Hongri dørene, i Slip1-senteret på Rognan.

- Vi gleder oss masse til å endelig ta imot gjester, sier daglig leder Aina Helen Olsen.

Bordbestillinger

Hongri har allerede åpnet opp for bordbestillinger, men dette gjelder ikke selve åpningsdagen.

- Kapasiteten i restauranten er selvsagt mye mindre enn vi skulle ha ønsket i forbindelse med åpningen. Vi kommer til å være strenge på enmetersregelen, og at alle gjester spriter seg ved ankomst, sier Olsen.

Gjestene vil også måtte registrere seg digitalt når de setter seg ved bordene, slik at smittesporing blir effektiv dersom det blir behov.

- Om det er fullt akkurat den tiden dere ønsker å besøke oss, kan vi være behjelpelige med å finne andre tidspunkt.

Siste finish

Det meste er på plass i forkant av åpningsdagen. Ifølge Olsen handler det utelukkende om den aller siste finishen, slik at førsteinntrykket blir perfekt.

- Servitørene pugger på meny, drikkekart og allergier, og ikke minst smittevern. På kjøkkenet har vi gjennomgang av alle rettene, gang på gang, slik at ingen retter serveres uten at de er akkurat slik vi ønsker det, forteller hun.

Stolthet

- Hvordan føles det å åpne restaurant i hjembygda?

- Det er veldig spesielt, jeg er stolt over prosjektet. Og jeg håper at også gjestene våre kjenner på stolthet når vi åpner. Målsettingen er at det blir et spisested og en møteplass som forbindes med god mat og god atmosfære.

- Kan det være at Hongri blir Rognans nye storstue?

- Målet vårt er på ingen måte å bli en storstue, den posisjonen skal vår nærmeste nabo, Slipen scene, få beholde. Drømmen vår er at vi har fulle hus og fornøyde gjester, både på dagtid og kveldstid.

Viktig møteplass

Olsen legger ikke skjul på at det er veldig spesielt å jobbe mot åpning av en ny restaurant i denne tida.

- De fleste av våre kolleger drukner i avbestillinger og opplever sine tøffeste måneder noensinne, sier hun, og er samtidig optimist med tanke på det hun har vært med å starte opp;

- Hongri skal leve i mange år fremover, og vi er helt sikre på at de sosiale møteplassene kommer til å bli den store vinneren når pandemien er over, og folk endelig kan møtes igjen uten restriksjoner.

- Friske råvarer

- Kan du avsløre litt av åpningsmenyen?

- Den er hemmelig litt til, men jeg kan avsløre at de som allerede har fått testet menyen, var veldig godt fornøyde. Våre kokker elsker å lage mat, og med fokus på sesongens friske råvarer skal vi gi gjestene fine smaksopplevelser. Men vi skal på ingen måte være en jålete restaurant bare for de spesielt interesserte.

- Vil det bli noen arrangementer fram mot jul?

- Nei, nå skal vi ha full fokus på det aller viktigste; å gi gjestene våre en kjempefin opplevelse enten de kommer bare for å ta en deilig kopp kaffe, en lunsj i arbeidstiden, eller om de kommer for å nyte en treretter på kveldstid.

- Har du en drøm eller et mål for restauranten din?

- At gjestene våre hver eneste dag sier ”tusen takk for nydelig mat og fantastisk service”. Da er både drømmen og målet vårt nådd.

- Hva ser du mest fram til nå?

- Jeg ser fram til det øyeblikket når åpningskvelden er unnagjort, når hele teamet kan sette seg ned med en kopp kaffe og et stort smil, fordi alt fungerte perfekt.

Powered by Labrador CMS