Arctic Race of Norway:
Har investert 23 millioner kroner i 5G
- Samtlige start- og målområder vil ha 5G før rittet starter, forteller dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen. Han har kjørt hele løypa for å avdekke behovet for utbedringer, og føler seg trygg på gode mobilforhold.
INDRE SALTEN: Telenor har investert nærmere 23 millioner kroner i mobilnettet før sykkelrittet Arctic Race of Norway (ARN), som starter søndag 4. august.
Dette er varige investeringer som i arrangørkommunene og innbyggerne har glede av også etter rittet.
Gode mobilforhold
Telenor er godt i gang med å modernisere mobilnettet til 5G.
I Nordland er noe av moderniseringen fremskyndet for å sikre optimale forhold for arrangører, media, sykkellagene og publikum langs løypetraseen.
- Mange av stedene har fått 5G allerede, og samtlige start- og målområder vil ha 5G før rittet starter, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen i en pressemelding.
Han har kjørt hele løypa for å avdekke behovet for utbedringer, og føler seg trygg på gode mobilforhold.
Blir værende
- Dette er permanente investeringer som blir værende i regionene. Vi har modernisert med dobling av 4G-kapasitet, nye antenner, kabler og satt i gang 5G på svært mange basestasjoner langs løypa. Samlet investerer vi rundt 23 millioner kroner, forteller dekningsdirektøren.
Han legger til at 4G-dekningen er oppgradert jevnlig de siste årene, og han er trygg på at det blir god dekning hele veien.
Tung satsing
Amundsen understreker at Arctic Race of Norway (ARN) er en viktig del av Telenors nasjonale arbeid for å knytte landet sammen med et mobilnett i verdensklasse.
Sponsoravtalen med ARN innebærer tung satsing på mobildekning for publikum, deltakere og presse.
Avtalen skal sikre god mobildekning for publikum, arrangør og andre som har behov for et lynraskt mobilnett i forbindelse med rittet.
- Med oppgradering til superraskt 5G enkelte steder, åpner det seg helt nye muligheter for privatkunder og bedriftsmarkedet, sier Amundsen.
Mer enn et sykkelritt
Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway er glad for at sykkelrittet gjennom avtalen med Telenor kan leve opp til sin ambisjon om å være mer enn et sykkelritt.
- Vi jobber for at Arctic Race of Norway skal bidra til en positiv utvikling av lokalsamfunnene rittet beveger seg gjennom. Avtalen med Telenor sikrer varige forbedringer i viktig infrastruktur som innbyggere og lokalt næringsliv kan nyte godt av også etter at sykkelrittet er ferdig, sier Knut Eirik Dybdal.
Dekning betyr mye for vertskommunene
Kommunene står nærmest i kø for å være vertskap for sykkelrittet. Dette bygger lokal stolthet, men ikke minst varig gode mobilforhold. I år er det Bodø, Rognan, Beiarn, Fauske og Meløy som er vertskommuner for sykkelrittet.
Økt konkurransekraft
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen sier det betyr mye for kommunene å være vertskap.
- Kommunene ser at rittet gir varige investeringer i topp moderne telekommunikasjon. Det vil forenkle hverdagen for innbyggere og gi nye muligheter og økt konkurransekraft for industri og næringsliv. Et 5G-nett vil også være viktig for å kunne ta i bruk og øke graden av ny teknologi i driften i kommunen.