HYTTE I SIKTE. Her er et lite turfølge på vei til Sorjus-hytta som ligger langs Nordlandsruta. Foto: Bjørn-Are Melvik
HYTTE I SIKTE. Her er et lite turfølge på vei til Sorjus-hytta som ligger langs Nordlandsruta.

Sikter mot Bodø 2024

Har du gått langs denne turløypa?

Fra januar 2022 kan alle som går en eller flere etapper langs Nordlandsruta registrere dette via applikasjonen eller på nettstedet www.telltur.no.

Publisert Sist oppdatert

INDRE SALTEN: - Vi har grunn til å tro at tusenvis har gått Nordlandsruta i løpet av de 40 årene den har eksistert, sier prosjektleder i Salten friluftsråd Knut Berntsen i en pressemelding.

Kan registrere seg

Prosjekt Nordlandsruta har derfor etablert en ordning der alle som tidligere har gått en eller flere etapper kan få registrert dette. Ved å fylle ut et enkelt skjema med nødvendige data vil dette bli registrert inn i deltakeroversikten.

- Denne registreringsordningen er etablert etter utallige oppfordringer. Nå er den på plass, slår Berntsen fast.

I tillegg til å holde oversikt over bruken av ruta, vil alle de som har gått minst én av de 43 etappene, minst én av de åtte delene, eller hele Nordlandsruta, få tilgang til ulike unike Nordlandsruta-produkter de kan skaffe seg som et minne fra turen. Og hvert år vil det bli trukket premier blant alle som registrerer seg. Hver etappe gir et lodd i trekningen.

Egen hjemmeside

Nordlandsruta har fått etablert eget nettsted på www.nordlandsruta.no. Her er det lagt ut informasjon om ruta. Her finner man også informasjon om registreringsordningen; hvordan man skaffer seg applikasjonen for å registrere turene, hvordan man får registrert etapper man har gått før og ikke minst se de ulike Nordlandsrute-produktene de som har gått ruta får tilgang til.

Prosjekt Nordlandsruta er et samarbeid mellom utallige aktører fra Susendal i sør i Nordland til Bjørnfjell i nord. Med i arbeidet er åtte turistforeninger/turlag, 13 private overnattingsaktører, Statskog, Nordland fylkeskommune, NordNorsk reiseliv, Nordland nasjonalparksenter og Midtre-Nordland nasjonalparkforvaltning. Prosjektledelsen ivaretas av Salten friluftsråd, mens 106 frivillige turistforeningsmedlemmer sikrer driften av turstien og hyttene på norsk del av ruta.

Sikter mot Bodø 2024

Prosjektet ble startet høsten 2020 og er planlagt avsluttet i samband med at Bodø er europeisk hovedstad i 2024. I tillegg til å organisere drift og informasjon om ruta har prosjektet medvirket til å få igangsatt flere ulike delprosjekter. Ett av disse fokuserer på hvordan kulturminnene langs ruta kan brukes til å berike turopplevelsen.

Nordlandsruta går i et landskap som mange velger å kalle Europas siste villmark. Virkeligheten er at det i dette landskapet har vært menneskelig aktivitet i alle de 10.000 år siden isen forsvant. Synlige og usynlige spor etter disse finnes i hopetall langs ruta. Å vandre langs Nordlandsruta er som å vandre i en historiebok.

Planlegg sommerturen nå

Nordlandsruta er en vandringsrute der man kan velge mellom å gå én eller flere etapper. Etappene har ulike lengder og vanskelighetsgrad og mange kan gås som enkeltapper.

- Uansett hvor langt du ønsker å vandre så anbefaler vi at du begynner planleggingen allerede nå. Nødvendig informasjon finner du på rutas hjemmeside. Husk også å laste ned applikasjonen TellTur før du drar, avslutter Knut Berntsen i Salten friluftsråd.

Powered by Labrador CMS