NYTT TILBUD. Hos psykisk helsetjeneste i Saltdal kommune kan man nå henvise seg selv via en elektronisk tjeneste. Det er de ansatte veldig glade for å kunne tilby. Fra venstre: Randi Haubakk, Aina Ebbesen og Therese Ramsvik. Mona Bentsen er også en del av teamet, men dessverre ikke til stede da blidet ble tatt. Foto: Privat
NYTT TILBUD. Hos psykisk helsetjeneste i Saltdal kommune kan man nå henvise seg selv via en elektronisk tjeneste. Det er de ansatte veldig glade for å kunne tilby. Fra venstre: Randi Haubakk, Aina Ebbesen og Therese Ramsvik. Mona Bentsen er også en del av teamet, men dessverre ikke til stede da blidet ble tatt.

Ny helsetjeneste:

- Håper å nå flere som trenger hjelp

Nå kan de som bor i Saltdal kommune og har behov for hjelp fra psykisk helsetjeneste ”henvise” seg selv.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Psykisk helsetjeneste i Saltdal har i samarbeid med Norse Feedback utviklet en selvregistreringslink der man har mulighet til å «henvise» seg selv.

Bakgrunnen for utviklingen av linken er for å imøtekomme de som strever, på lavest mulig nivå, slik at de slipper å gå via lege eller andre samarbeidspartnere.

Tjenesten ønsker å være mest mulig lavterskel og gi muligheten til rask hjelp.

Utfordrende

- Erfaringsmessig vet vi at mange vegrer seg med å ta opp utfordringer vedr psykisk helse og går alt for lenge uten å ta kontakt/snakke med noen. Som et ledd i tidlig innsats og forebygging ønsker vi å teste ut en slik link, sier fagkoordinator Therese Ramsvik til Saltenposten.

Med dette tilbudet håper de å nå fram til de som trenger det, men har vegret seg for å oppsøke hjelp.

Gir muligheter

Når man trykker på linken så kommer man til et lukket system der man må registrer seg med Bank-id. Videre kommer man til et enkelt skjema der det både er avkrysning og mulighet for fritekst. Når henvendelsen er «fullført», så vil tjenesten motta henvendelsen i ett lukket fagprogram, der tjenesten har sju virkedager på å gi en tilbakemelding for oppstart av en kartleggingssamtale.

- Psykisk helse Saltdal har over tid brukt dette kartleggingssystemet og ser en positiv effekt både for pasienten og oss som behandlere, sier Ramsvik videre.

- Som nevnt ovenfor så kartlegges det både problemer og ressurser hos pasienten, og pasienten har mulighet til å gi tilbakemeldinger på oss som behandlere.

Tett samarbeid

Norse psykisk helse og rus (NPHR) er det første dynamiske tilbakemeldingssystemet som løpende tilpasser seg pasientens svar på spørsmål om problemer og ressurser. Norse er utviklet i tett samarbeid med behandlere og pasienter.

De tjenestene som anvender Norse psykisk helse og rus i bredt omfang sikrer seg styringsdata. Tjenestene kan få tilgang til rapporter som viser hva brukerne har behov for og effekten av tiltakene som settes inn på aggregert nivå. Datadrevet praksis gjør det mulig å dimensjonere riktige samt målrettet arbeid med helsefremming og forebygging.

Tilbakemeldinger fra brukere av systemet innhentes av Norse Feedbacks produktteam og danner utgangspunkt for kontinuerlige forbedringer av programvaren.

Linken til selvregistrering finner man på Saltdal kommunes hjemmesider.

Powered by Labrador CMS