PRODUKSJON OG SALG. Etter påske skal lokalet være klart for å tas i bruk. Dette er produksjonslokalet, og utsalget er ut til høyre. Bård Larsen (t.v.) og Knut Tore Hansen gleder seg til å få åpnet dørene for fauskefolket. Foto: Helge Simonsen
PRODUKSJON OG SALG. Etter påske skal lokalet være klart for å tas i bruk. Dette er produksjonslokalet, og utsalget er ut til høyre. Bård Larsen (t.v.) og Knut Tore Hansen gleder seg til å få åpnet dørene for fauskefolket.

- Gleder oss voldsomt til å komme i gang

Eventyret er snart i gang, om et par uker skal Byfesker Bård Larsens fiskemottak og utsalg være klart for åpning.

Publisert Sist oppdatert

Det ser kanskje ikke slik ut, men etter planen er det bare noen uker igjen til Fauskes første fiskemottak og butikk på veldig mange år skal åpne dørene.

Inne i lokalet som har huset alt fra treningsstudio til leilighet, er det fremdeles lettere kaotisk, men man kan se konturene av det som skal bli topp moderne og tilrettelagt for å drive fiskemottak med utsalg og produksjon av forskjellige produkter.

- Det er noe eget når man kan bygge det opp helt fra grunnen av, sier Bård Larsen og smiler

Det har gått drøyt to og et halvt år siden Larsen bestemte seg for å satse på å levere fisk til Fauske-folket fra deres egen fjord. Det har vært en tid fylt med mye hardt arbeid, og mange lange dager.

- Det her det absolutt. Men det har også vært veldig mye moro også, sier den blide fiskeren, som er kjent for sitt gode humør og det å by på seg selv.

Da han startet opp, var det med en åpen båt og ambisjon om å kunne levere fisk som skulle være så fersk som overhodet muig. Det har gått fort siden da.

Til å begynne med handlet det bare om å få fisket nok til å sørge for at det gikk rundt med båt og mannskap. Det var kun mulig å kjøpe hel fisk, og ikke noe som er foredlet i det hele tatt.

- I forhold til regelverket så kunne vi ikke skjære filet for kundene engang, så det var av det enkle slaget. Man fikk på en måte det vi hadde der og da, og ikke så mye mer, sier Larsen.

Men kundene vil har foredlede produkter, og de vil ha fisken ferdig filetert og i biter. Det har Larsen ønsket å gjøre noe med i lang tid. Det har blitt laget forskjellige ferdige produkter over en tid nå, og det er ingen tvil om at markedet ønsker dem.

- Det var helt klart at det var et marked for dette her, og det har vært veldig oppløftende å se på at det har blitt en kultur for å benytte seg av tilbudet. Selv om det først er nå det siste halve året at det å etablere mottaket har kommet fram, så var det en ambisjon jeg hadde tidlig. Jo mer man kan holde lokalt, jo bedre er det, sier Larsen.

Lokalet som nå skal huse akkurat den drømmen, er nå laget akkurat som de vil ha det. I bakkant er det store kjøle- og fryserom, og det er kort vei inn til neste del som skal huse kjøkkenet.

- Her skal man kunne produsere alle de forskjellige produktene vi skal tilby til kundene. Det vil være forskjellig fiskemat og foredlede produkter som vi lager selv, sier Bård Larsen og kokk Knut Tore Hansen.

Byfesker’n har også fått inn daglig leder, og det er Rita Andersen som skal stå for ledelsen på stedet. Hun gleder seg også til å komme i gang.

- Det er så mange muligheter her og det er veldig mye å glede seg til. Jeg tror dette kommer til å bli veldig bra, sier hun mens hun beveger seg mellom malingsbøtter og gardintrapp.

Opprinnelig var planen å åpne tidligere i år, men det har vært enkelte faktorer som har gjort det vanskelig.

- Vi har måttet vente litt på en del utstyr, og det er ingen tvil om at korona-pandemien har gjort sitt til at verden ikke går så fort som den gjorde før. Men det er forsåvidt greit, nå kan vi bruke tida godt og forberede oss skikkelig til vi kan åpne for alvor, sier Bård.

Det jobbes med å gjøre ferdig ventilasjonen inne i lokalet, og det er ikke små dimensjoner det er snakk om. Det er store rør som går både inn og ut av de forskjellige rommene i lokalet. Mens vi står inne og ser på hvordan det skal bli, slår en ide om et ekstra lite rør inn i hodet som allerede har hatt mange ambisiøse ideer så langt.

- Hvem vet, kanskje man må koble det slik at det går avtrekksluft ut på gata. Det er ikke mye som slår lukten av nystekte fiskekaker, sier Larsen og ler godt.

Etter planen skal dørene på fiskebutikken til Byfesker’n åpne like over påske.

Powered by Labrador CMS