GIR MULIGHETER. Familien Otterstad ønsker å fronte Fritidskortet, fordi det er et tilbud for alle barnefamilier, uansett om man har god eller dårlig råd, og at det gir alle barn samme mulighet til å være med på fritidsaktiviteter. Fra venstr mamma Veronica, Marianne, pappa Mads og Ingrid. Foto: Foto: Privat
GIR MULIGHETER. Familien Otterstad ønsker å fronte Fritidskortet, fordi det er et tilbud for alle barnefamilier, uansett om man har god eller dårlig råd, og at det gir alle barn samme mulighet til å være med på fritidsaktiviteter. Fra venstr mamma Veronica, Marianne, pappa Mads og Ingrid.

- Fritidskortet gir like muligheter for alle

Marianne (8) og Ingrid (12) syns det er fint at alle barn får muligheten til å ha en fritidsaktivitet, uansett hvor mye eller lite foreldrene tjener.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Familien Otterstad er en av flere familier som har tatt i bruk det nye tilbudet Fritidskortet. Fauske kommune er med på dette pilotprosjektet som alle barnefamilier kan nyte godt av høsten 2020 og våren 2021.

800 i halvåret

Familiene som søker om kortet, mottar 800 kroner per barn mellom 6 og 18 år per halvår til å betale medlemskontigent for aktiviteter. Det syns både Marianne (8) og Ingrid (12) Otterstad er fint.

- Det trenger ikke å gå ut over ungene hvis noen familier har dårlig råd, sier søstrene.

Selv er de aktive innen forskjellige hobbyer og idretter. Mens Ingrid holder på med håndball i tillegg til bildekunst på kulturskolen, går lillesøster Marianne på teater og svømming.

- Vis interesse

Mamma Veronica Otterstad forteller at ordningen nok ikke gjør særlig forskjell for deres del, men de bruker den fordi de har muligheten.

- Det er dessuten viktig at mange benytter seg av Fritidskortet, slik at det vises at det er interesse for ordningen og at den blir brukt, sier hun.

- Likt for alle

Nettopp det at fritidskortet er noe alle familier kan ta i bruk, mener foreldrene er viktig. På den måten vil ingen barn føle seg stigmatisert

- At dette gir like muligheter for alle er viktig. Det slipper til de som er mer vanskeligstilte, men skaper også likhet og mindre splittelse i samfunnet, sier Mads Otterstad.

Fritidskort- ordningen dekker aktiviteter innenfor både idrett og kultur.

- Hvorfor har dere valgt den hobbyen dere har?

- Jeg går på håndball og kulturskolen fordi det er artig, forklarer Ingrid.

- Jeg har gått i fire år på svømming, og det er også veldig artig, skyter Marianne inn.

- Mer energi

Hun deltar i ”Trygg i vann” gjennom svømmeskolen, og syns hun lærer masse. Blant annet kan hun svømme på ”djupa”. Storesøsteren Ingrid har holdt på med håndball siden hun var åtte år.

- Hvorfor er det viktig å ha en hobby eller aktivitet, tror dere?

- Man får trent samtidig som man har det artig. Pluss at man blir sterkere og får mer energi av å være aktiv, sier Ingrid, som også har prøvd hobbyer som svømming, bryting, teater, ski og dansing.

- Man treffer venner, sier Marianne.

Vrient valg

Fritidskortet gir også familier mulighet til at barna kan prøve ut flere aktiviteter, og se hva de liker best. Marianne syns det har vært vanskelig å velge ut to. Hun har nemlig også lyst til å drive med ridning og ski.

- Men det er ikke så lurt å ha alt for mange aktiviteter, oppsummerer den aktive 8-åringen.

Powered by Labrador CMS