STÅR PÅ I FORBEREDELSENE. Lisa Grimstad og Tommy Edvardsen ved Nordneskroa gleder seg veldig til å komme i gang med tradisjonsmatdagan igjen. Det tilbringes blant annet mange timer inne ved bakebordet i bakstehuset. Foto: Foto: Helge Simonsen
STÅR PÅ I FORBEREDELSENE. Lisa Grimstad og Tommy Edvardsen ved Nordneskroa gleder seg veldig til å komme i gang med tradisjonsmatdagan igjen. Det tilbringes blant annet mange timer inne ved bakebordet i bakstehuset.

Forbereder seg til årets høydepunkt

Det er alltid moro å drive med tradisjonsmat, men det er ingen tvil om at selve tradisjonsmatdagan er ekstra spesielle for gjengen på kroa på Nordnes.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Om man kommer til Nordnes hvilken som helst dag i året, så er det gode muligheter for å få seg en eller annen form for ekte norsk tradisjonskost. Men det finnes en helt hvor man skrus tradisjonsmatskruen opp til 11, og virkelig viser hva vi har av matkultur å by på her i området.

- Vi er veldig glade for at vi kan lage tradisjonsmatdagene som det skal være, og ikke lenger har en pandemi å bekymre oss for, sier daglig leder Tommy Edvardsen ved Nordneskroa.

Flyttet fram

Tidligere år har man hatt denne helga både i oktober og november, men nå er det flyttet fram til 10 og 11. september.

- Vi har mye spennende som skal skje, og en del planer om å bruke uteområdene enda bedre enn tidligere. Da satser vi på at det kan bli fint vær og trivelig å få med seg alt det som skjer her, sier Tommy videre.

Ordfører

Foruten hundrevis av forskjellige typer godsaker til både hverdag og fest, skal det blant annet lages mat på skikkelig gammelt vis.

- Vi får besøk av ordfører Rune Berg, som skal vise hvordan man lager mat med en kokegrop i bakken. Det var slik de gjorde det i tusenvis av år, og det er ekte steinaldermat. Det kommer til å bli spennende å se og smake på for de som tar turen, sier Edvardsen.

Baker til tusen

I bakstehuset bak hovedbygget, er det Tommys bedre halvdel, Lisa Grimstad som regjerer. Huset kom på plass i fjor, og var tidligere et uthus på Rognan.

- Det passet perfekt til vårt bruk, og vi fikk fraktet det opp hit i sin helhet. Det har gitt oss mye større muligheter til å lage våre egne produkter, sier Tommy Edvardsen.

Det bakes for fullt i disse dager, men produksjonen går egentlig året rundt. For på Nordnes bikker man over 10.000 serverte lefser i året.

- Det er mye, men det er vi veldig glade for at folk er så glad i. De spiser den på alle mulige måter, og det er gledelig å vite at det holdes i hevd, sier Lisa.

Inngangsbillett

Det vil bli svært mange forskjellige ting å smake på under tradisjonsmatdagan om to uker, og de som kommer kan nærmest gjøre det som i en fornøyelsespark.

- Her kommer man og betaler en inngangsbillett, og deretter kan man smake på og oppleve alt vi har her disse dagene, sier Edvardsen.

- Vi gleder oss i hvert fall litt ekstra til denne helga, for det er veldig stor stas å se på hvor mye dette faktisk betyr for gjestene våre, sier Tommy og Lisa til Saltenposten.

Powered by Labrador CMS