Saltenposten A/S

Saltenposten

Bil og motor:

Fant ikke produktet hos noen, da startet Frank opp import til Norge på egen hånd

GODE PARTNERE. Frank Jørgensen (t.v.) fant ikke noen som solgte Paybacks produkter i Norge. Da startet har like godt opp som importør selv. Daglig leder Jahn Moland hos PK Strøm Auto på Rognan er en av de trofaste samarbeidspartnerne Jørgensen har fått siden oppstarten i 2015.

Frank Jørgensen kunne ikke få tak i Payback Lubricants i Norge. Så da startet han like godt import av smøremidlene selv.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2019 kl 08:11

INDRE SALTEN: - Vi skal være en leverandør som skal bidra positivt til miljøet, gi økt lønnsomhet og bidra til mindre vedlikeholdsutgifter, fastslår Frank Jørgensen, daglig leder i Payback Lubricants Norge.

Startet opp selv

Payback Lubricants Norge ble startet av Jørgensen i 2015. Den daværende mekaniske arbeideren hadde jobbet innen autobransjen i mange år, og hadde derfor god erfaring med smøremidler.

- Jeg fikk interesse for Paybacks produkter, så jeg leste mer om dem på nettet, men fant ingen som importerte det i Norge. Da kontaktet jeg hovedsenteret i Norden og reiste på besøk til dem i Sverige - det var da ballen begynte å rulle, smiler den blide Fauskeværingen.

Fikk viktig starthjelp

I 2016 kom investorene Wenberg Invest og Wenberg Fiskeoppdrett på banen. De backet opp Jørgensen i oppstartsfasen.

- Det var en stor hjelp for vår utvikling, innrømmer han.

Spesiell produktlinje

Med tre nyansatte proffselgere som skal ta seg av distribueringen av Paybacks unike produkter mot bilforhandlere- og verksted, ser Jørgensen lyst på bedriftens fremtid. Han sitter tross alt på noen ganske spesielle produkter.

- Nesten alle produkter er produsert av USAs eldste oljeselskap; Schaefferoil. De sitter i dag på masse patenter på tilsetningsstoffer til olje som andre leverandører må kjøpe av dem. Patentene gjør at en del andre leverandører ikke får blande forskjellige kjemikalier i et stoff som deres, forteller han. De såkalte nisjeproduktene til Payback Lubricants tåler svært høy belastning, er energi-og drivstoffsparende,og fører til mindre slitasje enn ved bruk av tilsvarende produkter. Sluttbrukeren er ofte enten en anleggsentreprenør, eller jobber innen havbruksnæringen, verkstedindustrien, bilverksted eller landbruk.

- Vi leverer til litt av hvert, smiler Jørgensen.

Litt av alt

Produktene henvender seg til alt fra de smaleste nisjeyrkene, til den helt vanlige privatpersonen som ønsker et sterkt og pålitelig lim. Smøremidler og tilsetningsstoffer går til industri- og landbruksdrift, mens industrielt lim blir hyppig brukt av fagpersoner i automatikkbransjen.

- Lim, tetning og fugemasse, leverer vi til alle næringer. Og vi utvikler produkter stadig vekk. I kategorien vask og rens har vi blant annet flere produkter til proff- og privatkunder. Produkter til avfetting, vaskemidler og aluminiumsrens, er veldig populære.

Jørgensen forteller om ett av de mest populære produktene; «Gel hammer». Det er faktisk et helt miljøvennlig alternativ til den utskjelte saltsyren, og kan fjerne seks millimeter betong på kun én time.

- Det skader hverken lakk, glass eller miljø. Det er et kjempeprodukt, skryter han.

En god kunde

Her hos forhandleren PK Strøm Auto i Saltdal kommune, er stemningen god. Bilverkstedet i Rognan har vært forhandler av Payback Lubricants produkter siden starten.

- De brukte dem først selv, og nå selger de produktene videre. PK Strøm Auto har vært en god, viktig og solid kunde for oss. De så at produktene var veldig bra, så de bestemte seg for å også bruke dem på kundebilene når de er inne, og tilby kundene det samme slik at de også får en like god opplevelse, forteller han entusiastisk.

Ønsker forhandlere

Nå ønsker Jørgensen og hans salgsteam å ekspandere - hele Norge er målet. Fra nord til sør skal det finnes produkter fra Payback Lubricants langs vårt langstrakte land, og ambisjonen er å nå det hårete målet på et salgsteam med 15 selgere.

- Det er et passelig antall for å dekke hele landet. Payback Lubriants er jo lokalisert i hele Norden, og vi er i vekst i alle land - så det er spennende.

Ser etter rette folk

For å skape så gode forutsetninger for sine forhandlere som overhodet mulig, er Jørgensens visjon at antallet forhandlere skal begrenses, slik at de kun opererer med én forhandler i hvert område.

- Ved å veilede kundene til å velge rett sortiment for akkurat deres behov, begrenser dette i tillegg den totale bruken av kjemikalier. Grundig opplæring i bruk av produktene til Payback Lubricants, inngår selvsagt alltid, slår han fast.

Saken har først stått på trykk i Det norske bransjemagasinet,

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...