HELT SPESIELL. Espen Jensen foran Kvitnes gård, et helt spesielt spisested som har vakt internasjonal interesse.
Alle foto: Stig Bjørnar Karlsen
Espen jobber på topprestaurant i den ytterste utkant
Kvalitets-restauranten vekker oppsikt internasjonalt, og ledes av en norgesmester med åtte år på kokkelandslaget. På kjøkkenet er Espen Jensen fra Kvarv en av lederne
Kvitnes gård på Kvitnes i Hadsel i Vesterålen ligger et par mil fra hovedveien mellom Lødingen og Sortland. De hadde tidligere i år besøk av næringsministeren, og de har vært omtalt både i Wall Street Journal, BBC og Washington Post.
Det mest spesielle er at praktisk talt all mat lages på gården. Dyrene går rundt og kan sees fra restauranten i vakre omgivelser. Og plantene ser du på åkrene eller i drivhusene i umiddelbar nærhet.
Her sitter man nesten i matfatet og spiser, Restauranten er bygd ved åkeren og dyrene, der maten kommer fra. Det er som et eventyrland sammenlignet med en restaurant i byen der du ikke har peiling på hvor
varene kommer fra.