SPENT. Dina Ferstad gleder seg til at alle papirene er i ordne og hun kan ønske folk velkommen inn på Torget Bistro. Der håper hun å løfte serveringstilbudet på Fauske til nye høyder - blant annet gjennom skikkelig god kaffe i alle varianter.

- Er spent og gleder meg veldig

Dina Ferstad (29) skal ha flere roller når hun tar over Torget Bistro, men hun forsikrer om at hun gleder seg og skal gjøre alt for å lykkes med spisestedet. 

FAUSKE: Torget Bistro kunne torsdag ettermiddag med stor glede melde at stedet har fått ny eier og daglig leder.

- Michael er i ekstase over å få på plass ny eier og som avtroppende gleder han seg til å følge utviklingen videre, skrev Torget Bistro på Instagram da.

Dina Ferstad, opprinnelig fra Porsgrunn, er hans arvtaker og er blitt skikkelig "Fauskværing" etterhvert, og har bodd her siden 2019. 

Hun har mange jern i ilden, og er både kommunestyre-representant og FAU-leder ved Vestmyra skole.

- Michael skal vi ta godt vare på. Han blir forhåpentlig stamgjest. Jeg tror nesten han får eget bord her, sier hun om mannen som har skapt Torget Bistro, Michael Sørøy. 

- Jeg har et brennende engasjement for å skape Fauske triveligste møteplass med fokus på god mat og topp service, sier hun. 

Dina har selv har mange års erfaring fra restaurant- og utelivsbransjen, og den gleder hun seg til å tørke støv av.

- Vi jobber nå intenst med å få åpnet bistroen igjen så snart som mulig, heter det videre fra tidligere og ny eier.

Da Saltenposten var innom lokalene mandag morgen var hun på plass og i full gang med å få alt i orden til åpningen.

TRAVELT. Det jobbes på spreng med å få både det formelle og det praktiske i ordning. - Går alt etter planen blir det åpning om halvannen uke, sier Dina Ferstad

- Jeg gleder meg og er spent. Jeg har tidligere vært i bransjen og da trivdes jeg godt, sier Dina som skal ha mange roller. 

Hun er eier, sammen med sin mann John Egil Skoglund og Mona Irén Wiik, selskapet heter Torget Hjerterom, og hun skal være daglig leder, kokk og servitør.

- Litt kokk i alle fall. Å få tak i kokker er ikke kjempe-enkelt men jeg vil prøve å lære av de vi har slik at jeg også kan bidra på kjøkkenet. Jeg er veldig glad i folk og på et sted som dette kommer man nært kundene, sier hun og gleder seg til det. 

- Å ha med Mona, som er både strukturert og organisert, på eiersiden er veldig godt. John har vært gira på dette helt fra starten. Han driver Rema på Krokdalsmyra, og selv om de på ingen måte blir hovedleverandør, skal vi nok spille hverandre gode der det er smart, sier hun. 

Hun har en drøm om å bli best i Fauske på kaffe og lunsj. 

- Alle former for kaffe. Skikkelig god kaffe har jeg savnet litt etter at jeg kom nordover. En god iskaffe og en god sandwich er helt topp. Det vil vi prøve å tilby. Vi blir ikke Trondheim eller Oslo, men en smak av storby håper jeg vi kan gi folk på Fauske, smiler hun. 

Ferstad lover fortsatt fokus på nordnorske retter,  kanskje spesielt fiskeretter, på menyen, og er også opptatt av å følge årstidene. 

- Vi har også uteplaner i form av å få bygd en platting med le for vinden slik at folk kan kose seg når været er fint, sier hun. 

For tiden venter hun på at formaliteter skal bli i orden, blant annet med Brønnøysundregistrene, og dersom alt faller på plass blir det åpning neste helg, altså 15.-17. november. 

- VELKOMMEN. Dina Ferstad håper å kunne ønske folk velkommen inn om mindre enn to uker.

- Går alt etter planen så blir det det, og vi skal ha åpningstid fra 10-22 alle dager, sier hun. 

Per i dag har de null ansatte på kontrakt, men i praksis er det henne og fire-fem til. 

- Det er ikke nok, så vi skal nok søke etter flere, sier hun. 

Hun er fast bestemt på å få dette til, og bryr seg ikke nevneverdig om de som spår noe annet. 

- Bransjen er tøff, men vi skal være gode på markedsføring, og sørge for at vi får oppmerksomhet. Og vi skal gjør alt for å få fornøyde kunder, lover hun. 

Da hun la ut nyheten om Torget Bistro tok det helt av. 

- Facebook kunne fortelle meg at innlegget hadde nådd nesten 10.000 personer, og nå er det nesten 400 likes og masse kommentarer. I tillegg har det vært god respons også på Instagram og masse også på telefonen, sier hun. 

Nå gleder hun seg til å kunne åpne, og treffe Fauske sine innbyggere i bistroen. 

- Vi har fått to julebord-bookinger allerede, sier hun entusiastisk, og håper det tikker inn mange mange flere.  

Powered by Labrador CMS