LIV I BEDEHUSET. Audun Krarup Jonassen tilbake i 2016 da han jobbet med å realisere skaterampen inne i det gamle bedehuset. Her er Audun sammen med sønnen David. Foto: Sylvia Bredal
LIV I BEDEHUSET. Audun Krarup Jonassen tilbake i 2016 da han jobbet med å realisere skaterampen inne i det gamle bedehuset. Her er Audun sammen med sønnen David.

- En gavepakke til de unge i Fauske Kommune

193 kommuner søkte om å prøve ut fritidskortordninger for barn og unge fra 6 til fylte 18 år. Nå er Fauske Kommune en av kun tolv kommuner som er valgt ut til å delta i forsøket som varer fra høsten 2020 til sommeren 2021.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet stiller seg positiv til fritidskortet og ser på dette som en viktig sak for Fauske kommune, skriver de i en pressemelding.

Audun Krarup Jonassen som representerer KrF i kommunestyret på Fauske og er veldig glad for at Fauske er blitt utvalgt som forsøkskommune.

- Det er ikke noen tvil om at dette er en utrolig stor gladsak for KrF Fauske og meg personlig. Da jeg åpnet bedehuset for skateboard, klatring og akrobatikk, så var det med frivillig deltageravgift, og ingen dugnadskrav til foreldre for at ingen skulle ekskluderes av tilbudet. Mange foreldre har uttrykt stor takknemlighet for at barna deres får låne utstyr og trene gratis på bedehusetm sier Jonassen.

- Fauske har masse fantastisk arbeid som gir et godt og bredt fritidstilbud, men i takt med at tilbudene har økt sin kvalitet og treningsforhold har også utgiftene for å få være med på tilbudene økt. Fritidskortet vil gjøre det mulig for flere å delta på hva de vil uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon. Dette er en fantastisk gavepakke å få for de unge i Fauske kommune.

60 millioner til fritidskortordninger

Regjeringen har satt av 60 millioner kroner til forsøk med fritidskortordninger i 2020. Kommunene i forsøket skal prøve ut fritidskortordninger som skal dekke utgifter til faste, organiserte fritidsaktiviteter for barn i alderen 6 til fylte 18 år.

Målet med fritidskortet er å øke deltakelsen for barn og unge i faste, organiserte fritidsaktiviteter.

Ordfører Marlen Rendall Berg er også svært glad for at Fauske Kommune får denne muligheten

- På Fauske har vi hatt en tilsvarende ordning med at enkelte barn og familier har fått bistand til å betale for deltakeravgift. Dette har vært finansiert gjennom NAV i en årlig pott og disponert av blant annet barnevern og Familiesenter. Vi tror at ordningen med fritidskort vil nå enda flere barn og unge enn dagens ordning og er svært glad for at Fauske fikk bli med i ordningen.

Støtte til deltageravgift

Fritidskortet skal bidra til å betale deltakeravgiften til organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge i kommunen. Gjennom ordningen får forsøkskommunene tildelt 800–1000 kroner per barn per halvår, i tillegg til støtte til administrasjon og utvikling.

Ordningen skal ses i sammenheng med Fritidserklæringen, som har som mål at alle barn skal ha mulighet til å delta på minst én organisert fritidsaktivitet, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon.

- Som lektor i barneskolen ser jeg at skole alene ikke er nok for god oppvekst og læring. Vi er også svært avhengig av gode fritidstilbud for at vi skal få trygge elever. Det er derfor svært gledelig for våre barn og unge i Fauske kommune at vi nå får fritidskortet som prøveordning, sier utvalgsleder i oppvekst og kultur, Kassandra Petsa fra Fremskrittspartiet.

Powered by Labrador CMS