Saltenposten A/S

Saltenposten

Frykter for jobbene sine:

- Dette forslaget skaper store reaksjoner hos kommunens ansatte

SVÆRT BEKYMRET. Sølvi Torset (t.h.) fortalte i klartekst hva Fagforbundet mente om rådmannens forslag om å åpne for konkurranseutsetting av renholdet i kommunen. Fra venstre: Ordfører Marlen Rendall Berg, rådmann Geir Mikkelsen (skjult), Nils-Christian Steinbakk, Hilde Dybwad, Geir Olsen, Per Gunnar Skotåm, Sissel Osnes og Sølvi Torset. Foto: Helge Simonsen

Fagforbundet er ikke nådige i sin kritikk av rådmannens budsjettforslag om å konkurranseutsette renholdet i kommunen.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2019 kl 21:09

FAUSKE: I sitt budsjettframlegg for 2020, har rådmannen kommet med flere forskjellige kuttforslag for å få hentet inn store underskudd på den kommunale driften.

Ett av disse forslagene er å konkurranseutsette det kommunale renholdet, og på den måten la en privat aktør ta på seg oppgavene med å holde rent i kommunens bygg.

IKKE AKTUELT. Hilde Dybwad i Arbeiderpartiet etterlyste tallgrunnlaget for besparelsene som hevdes å kunne realiseres gjennom å privatisere renholdet i Fauske kommune. Foto: Helge Simonsen

Reageres sterkt

Nestleder i Fagforbundet på Fauske, Sølvi Torset, forteller om svært sterke reaksjoner på forslaget blant de ansatte.

- Dette er en veldig viktig sak, vi ønsker at renholdstjenestene skal være kommunale, og ikke være

privat drevet. Forslaget kommer på et uheldig tidspunkt opp mot prosjektet som gjøres innenfor renhold for å redusere sykefravær. Det er veldig store reaksjoner blant de ansatte. De frykter naturlig nok for hva som vil skje med dem, sa Torset til formannskapet.

Spare millioner

Ifølge budsjettforslaget er det lagt opp til en besparelse på 2,8 millioner kroner på å sette ut renholdet på anbud.

Det er et tall som Hilde Dybwad i Arbeiderpartiet setter store spørsmålstegn ved.

- Jeg lurer på hvor dette tallet kommer fra, er det noe som er kvalitetssikret? Hvordan vet man at det vil bli en slik innsparing, spurte hun rådmannen.

- Det er tall som man kan kalle

”best guess” svarte rådmann Geir Mikkelsen.

- Vi kan ikke garantere at det blir slik, men det er basert på erfaringer som andre kommuner av sammenlignbar størrelse har klart å får til.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...