GLEDER SEG. Tove-Kristin Eliassen, daglig leder ved Cirkle K på Fauske kaller den nye satsningen for en milepæl. Foto: Arkiv Maria Edvardsen
GLEDER SEG. Tove-Kristin Eliassen, daglig leder ved Cirkle K på Fauske kaller den nye satsningen for en milepæl.

Tove-Kristin Eliassen:

- Dette er en ny milepæl i vår matsatsning

(FAUSKE) Fra i sommer får alle med glutenintoleranse et nytt og etterlengtet mattilbud langs veien. En av de som skal selge glutenfri mat fra stasjonen sin, er Tove-Kristin Eliassen ved Circle K på Fauske.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en ny milepæl i vår matsatsning. Vi vet at dette betyr mye for veldig mange mennesker, og vi gleder oss over at alle som spiser glutenfritt kan stoppe hos oss i sommer og få et trygt og variert mattilbud, sier Eliassen.

Nesten hver tiende innbygger i Norge har enten cøliaki eller er overfølsom overfor gluten. For disse har utvalget av trygg glutenfri mat langs veien vært begrenset.

Norsk cøliakiforening beskriver det nye mattilbudet til Circle K som etterlengtet, og forteller at det vil gi ny matglede til mange mennesker over hele landet.

Opplæring

Om lag 25 000 mennesker av de som lever glutenfritt, har fått diagnosen cøliaki. For disse kan én brødsmule med glutenholdig mat være nok til å bli syk. Derfor legger Circle K store ressurser i trygg servering av glutenfri mat.

Medarbeiderne på Fauske har gjennomført kurs i tilberedning og håndtering av glutenfrie produkter på stasjon i regi av Norsk cøliakiforening.

– Mattrygghet er noe av det viktigste vi holder på med, og med glutenfri mat er det spesielle krav til oss som serverer, fordi maten ikke skal komme i kontakt med andre matvarer eller kjøkkenredskap som har vært i nærheten av gluten, sier Tove-Kristin Eliassen ved Circle K Fauske.

Trygg servering

Det betyr blant annet at glutenfri pizza stekes i egne former, og at alle toast- og brødvarer er innpakket og behandlet på en måte som forsikrer kundene om at de kan spise trygt og godt på Circle K.

– Vi er glade for at Circle K tar behovet for glutenfri mat på alvor og at de også benyttet seg av kurstilbudet fra Norsk cøliakiforening for å øke kunnskapen om trygg servering og håndtering av glutenfri mat blant sine ansatte. Jeg håper flere følger deres gode eksempel, sier Knut H. Peterson, generalsekretær i Norsk cøliakiforening.

LANSERER GLUTENFRITT. Nå kan du få glutenfri mat for hele familien på Cirkle K Fauske. Foto: Lise Berntzen
LANSERER GLUTENFRITT. Nå kan du få glutenfri mat for hele familien på Cirkle K Fauske.

Glutenfri On The Go

Allerede før skoleferien kan du velge mellom sju glutenfrie varianter av årets bestselger Peppes Pizza On The Go hos Circle K. I tillegg utvides sortimentet med en helt ny panini, salater, toast, muffins og kokosboller. De som tidligere har måttet bestille pølser og hamburger i papir, vil nå få servert maten i glutenfrie brødvarer.

Powered by Labrador CMS