SENTRALE PERSONER. De fire siste som er gått av med pensjon har mange års erfaring på psykiatrisk poliklinikk på Fauske. Fra venstre: Rolf Erling, Wenche Setså, Olav Eldøen og Kjellaug Solbakken. Bildet er fra den interne jubileumsfeiringen tidligere i år. Foto: Stig Bjørnar Karlsen
SENTRALE PERSONER. De fire siste som er gått av med pensjon har mange års erfaring på psykiatrisk poliklinikk på Fauske. Fra venstre: Rolf Erling, Wenche Setså, Olav Eldøen og Kjellaug Solbakken. Bildet er fra den interne jubileumsfeiringen tidligere i år.

- Det tenkes mer diagnoser nå

Psykiater Olav Eldøen var med fra starten i 1993 og ble pensjonist i 2016. Han ser en tydelig utvikling fra han begynte frem til moderne tid.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: - Det er tydelige dreining inn mot å få avklart diagnoser og finne behandlingsmetoder. Mer struktur kort og godt.

Før var det litt mer «synsing». Da brukte man mer tid til å høre etter videre i forhold til familiesammenhenger og forhold folk levde under.

I tillegg er hele ideen med klinikken, nemlig desentralisering, en stor forskjell. Å komme nærmere der folk bor, det var radikalt den gangen. Og når du kommer nærmere, så er det lettere å forstå hvilken sammenheng pasientene lever i.

- Lokalt blir det også tettere kontakt med skolefolk, helsesykepleier og lege. Det blir mer at alle er i «samme båt», sier Olav Eldøen.

LES OGSÅ: 30 år med psykiatri på Fauske


Hele tiden har det vært mye fokus på ADHD. Det er den dominerende diagnosen, og det handler mye om konsentrasjonsproblemer i skolen.

- I tillegg har vi vært opptatt av både selvmordsproblematikk, for å ta det mest alvorlige, og angst, depresjoner og mistilpasning, sier Olav Eldøen. Han var overlege, og spesialist i barne- og ungdomspsykiatri.

Powered by Labrador CMS