NY GIV. Disse unge mødrene engasjerer seg i Sulitjelma velforening, og jobber med å gjøre lekeplassene i området trygge og fine å bruke. Fra venstre Kine Barkhald Fagerthun, Sara Elise Fastvold, Mette-Isalie Haldorsen og Amalie Sørensen. - Det handler om sikkerhet og å skape gode barndomsminner, sier Sørensen. Alle foto: Espen JohansenSKAL FIKSES. Trampolinen på lekeplassen i Bursi ser mer ut som et begynnende basseng.SAVNER TRAMPOLINE. Charlotte Lund med datteren Isabell (2) og niesen Tomine Viborg (11) er glad for at lekeplassene i området skal settes bedre i stand.DUGNAD. Amalie Sørensen er ny leder i Sulitjelma velforening, og inviterer til dugnad på lekeplassen i Furulund søndag 21. august fra klokken 10.30.
NY GIV. Disse unge mødrene engasjerer seg i Sulitjelma velforening, og jobber med å gjøre lekeplassene i området trygge og fine å bruke. Fra venstre Kine Barkhald Fagerthun, Sara Elise Fastvold, Mette-Isalie Haldorsen og Amalie Sørensen. - Det handler om sikkerhet og å skape gode barndomsminner, sier Sørensen. Alle foto: Espen Johansen
INDRE SALTEN RUNDT
- Det handler om sikkerhet og å skape gode barndomsminner
- Vi har lyst til å lage et godt miljø og trygge lekeplasser, sier Mette-Isalie Haldorsen.
SULITJELMA: Haldorsen er ett av de nye medlemmene i styret i Sulitjelma velforening. Sammen med blant andre Kine Barkhald Fagerthun, Sara Elise Fastvold og Amalie Sørensen engasjerer hun seg nå i nærmiljøet.
- Det ser trasig ut på lekeplassene i Furulund og Bursi. De har forfalt de siste årene, og verken skolen eller barnehagen har lyst til å bruke dem like mye som før, sier Amalie Sørensen, nyvalgt leder i velforeningen.
Viktig gjerde
Sandkasser er overgrodd, trampolinene er ødelagt, lekeapparater trenger reparasjon eller utskifting.
- Jeg flyttet hit for seks år siden, og lite har skjedd på den tiden, sier Sara Elise Fastvold.
I Furulund må det settes opp et gjerde mellom lekeplassen og fylkesveien nedenfor, der bilene kjører i 80 kilometer i timen.
- Gjerde på lekeplassen er det viktigste å få gjort, mener Amalie Sørensen.
Trygt
De unge damene har eller skal snart ha barn, og forteller også om flere småbarnsfamilier som vil benytte seg mer av lekeplassene dersom de settes i bedre stand.
- Vi har alle unger som skal vokse opp her, og vi har lyst til å lage et godt miljø og trygge lekeplasser, sier Haldorsen.
- Det skal være et fint sted for ungene å være, mener Kine Barkhald Fagerthun.
Skaper møteplasser
Det nye styret har fått mye positiv tilbakemelding på at de engasjerer seg og bokstavelig talt tar i et tak på lekeplassene.
- En lekeplass vil også være en møteplass for foreldrene, og er med på å skape noe sosialt, mener Haldorsen.
- Det handler om sikkerhet og å skape gode barndomsminner. Jeg husker da jeg vokste opp, så kom alle hit til Bursi for å leke, sier Sørensen.
Søker om støtte
Det er ikke gratis å ruste opp lekeplassene, og velforeningen planlegger blant annet å søke om penger fra Polarkraftfondet i september for å bruke på gjerde i Furulund.
- Vi vil også søke om støtte fra andre støtteordninger og sponsorer. Om noen bedrifter vil bidra, kan de kontakte meg eller Mette som er nestleder, sier Amalie Sørensen.
Hun gjør også oppmerksom på at velforeningen er med i Grasrotandelen til Norsk Tipping, og tar gjerne imot støtte på den måten også.
- Et nytt lekestativ kan koste rundt 150.000 kroner, forklarer Mette-Isalie Haldorsen.
Klar for dugnad
Søndag 21. august blir det dugnad på lekeplassen i Furulund fra klokken 10.30.
- Der vil vi blant annet rydde, fjerne metallstenger og få oversikt over hva som må gjøres der, forklarer de.
Senere blir det dugnad i Bursi også.
- Sulisfolk bruker å være flinke til å stille opp på dugnad. Det husker jeg fra vi var små også, sier Amalie Sørensen.
På Facebook-siden deres legger de ut info om dugnadene og hva om trengs å ta med.
- Vi har også fått god hjelp av Byggmakker på Fauske, Coop Nordland og Obs Bygg Fauske, legger hun til.