FLYTTA TILBAKE. Chatrin Melvik er daglig leder på Pizzabakeren Fauske. - Målet er å selge flere pizzaer og bli mer synlig på Fauske, sier Melvik som også har flytta til Fauske. Foto: Sylvia Bredal
FLYTTA TILBAKE. Chatrin Melvik er daglig leder på Pizzabakeren Fauske. - Målet er å selge flere pizzaer og bli mer synlig på Fauske, sier Melvik som også har flytta til Fauske.

Chatrin (23) er ny leder på Pizzabakeren:

- Det går veldig bra!

(FAUSKE) Chatrin Melvik søkte på vanlig jobb, men endte opp som leder for Pizzabakeren på Fauske.

Publisert Sist oppdatert

1. november begynte Chatrin Melvik i leder-jobber på Pizzabakeren på Fauske som ligger i tilknytning til Fauske Amfi, og nærmeste nabo til dyrebutikken.

- Det går veldig bra, og mine ansatte setter pris på at det er en fast leder på plass, noe de ikke hadde i høst, sier den opprinnelige kokken som også flyttet fra Bodø til Fauske i høst.

Populær helgepizza

De fleste som jobber her går på skole, og hun er den eneste ansatte på heltid. Det er åtte deltidsansatte Chatrin har i staben.

Det er en hverdagsformiddag, og Chatrin har pizzadeiger hun skal sette og bake ut.

- Det varierer veldig mye hvor mange pizzaer som går for dagen. På en hverdag cirka 40, mens i helgene kan det gå borti 70-80. Faktisk er søndag en veldig god dag for oss, mens mandagen er den dårligste, forteller hun.

Klar for mer ansvar

Chatrin kom fra jobben som teamleder på Egon i Bodø, og følte seg klar for å mer ansvar, samt jobbe mindre kveld. Og så bodde kjæresten på Fauske, og han ville ikke flytte til Bodø.

- Men jeg har bodd på Fauske før jeg, og jeg var åtte år da vi flytta til Bodø. Og nå har mamma flytta etter også, smiler hun.

Utdannelsen bunner i kokk- og servitørlinja i Bodø og hun hadde lærlingtiden sin på Ohma.

Har gått i arv

Den ferske daglige lederen har alltid vært glad i å lage mat, noe hun har arvet både fra mamma og bestemor som gik husmorskoken. Og så er hun glad for at Pizzabakerne bruker ferske grønnsaker i fyllet, samt baker bunnene selv.

På veggen inne lokalet henger en stor Pizza-meny, hvor det er 30 pizzaer å velge i mellom.

- Hvilken er den mest populære?

- Jeg selger mye av den som heter Luksuskylling med kylling, paprika og løk, bacon og tomat.

- Spiser du pizza selv?

- Ja, jeg er kjempeglad i pizza. Men jeg liker å teste ut nye oppskrifter, og skal jeg lage noe godt til kjæresten og meg så blir det gjerne en god biff med godt tilbehør. Jeg har faktisk tatt være på alle oppskrifter opp gjennom årene.

Mattilsynet var forøvrig på besøk i senhøst og påpekte ting som kunne bli bedre på Pizzabakeren.

- Jeg var nettopp begynt i jobben, og grep fatt i rutinene. Nå er alt
i skjønneste orden, og Matilsynet har gitt tommelen opp, forsikrer Melvik.

Nå gleder hun seg forøvrig til
å flytte til nyoppusset leilighet i Hauan.

- Hvordan har overgangen vært i fra Egon til Pizzabakeren?

- Den har vært stor, og det er mye papirarbeid, men roligere på et vis, og jeg slipper å jobbe til ut på natt.

Powered by Labrador CMS