Saltenposten A/S

Saltenposten

Saltenposten på camping:

Campingens arbeidsjern og altmulig-dame

-ELSKER Å JOBBE SÅNN HER. Barbro Blokhus er eneste ansatt ved Misvær Camping, som eies/driftes av Byggmann Nord. Hun er "altmulig-dame" som skal takle mange ulike arbeidsoppgaver. - Jeg elsker å jobbe på denne måten og det er på sommeren jeg har mest energi, sier den blide dama. Alle foto: Maria Edvardsen

Campingvert Barbro Blokhus (57) gjør alt fra å kjøre ATV til å filetere fisk for gjestene på Misvær camping.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2019 kl 09:23

Det beste med jobben er den friheten den fører med seg

Julidagen er akkurat passe varm, og ettermiddagssola er mild mot huden. I en hengestol ved resepsjonen på Misvær camping sitter Barbro Blokhus og gjør noe så uvanlig som å ta livet med ro.

Til vanlig er hun alle steder på campingplassen, for å bistå gjestene med alt fra å vise hvor de kan sette opp telt eller fiske, til å sørge for på sikkerhet og orden. Hun gynger sakte fram og tilbake under furua mens hunden Noffe hilser på lokalavisen med ivrige bjeff.

- Sett deg, sier hun og peker på den andre hengestolen.

Til tross for at sommeren er den desidert travleste tida her, brer juli den lune roen rundt seg som et teppe. Det er som om vi er i en ferieboble, hvor alt går litt saktere. En familie med barnevogn og hund rusler rolig forbi. Det er Barbros datter Marte Constanse, mannen Erik og barnebarnet Nor. De hilser og tar med seg Noffe ut på tur.

Barbro begynte i jobben for fem år siden og er eneste ansatt på Misvær camping.
- Mest tilfeldig, sier hun om hvordan hun fikk jobben.

Sykepleieren Barbro fra Vesterålen fant fram til vakre Misvær hvor hun fant seg hus og jobb. I starten tok hun noen ekstravakter på sykehjemmet. Så ble hun introdusert for Jan Kristian Nesbak i Byggmann Nord, som eier og driver campingplassen.

- Jeg begynte å påta meg forskjellige oppgaver på campingplassen. Jeg er litt sånn altmulig-kvinne. Jan Kristian spurte meg hva jeg skulle ha for å passe campingen, ler Barbro.

Som ung var Barbro en av "jentan på fileten" i Vesterålen. Hun har vært vant til å jobbe hardt fra hun var ei lita jente. Så å ta i et tak er hun ikke redd for. Men hun innrømmer at hun føler seg mest energisk i den lyse årstida.
- Derfor var denne jobben perfekt for meg. Det er greit å ha masse å gjøre om sommeren når jeg er har mest energi, sier hun og kikker ut i den blå sommerlufta.

Telefonen ringer og Barbro unnskylder seg, en gjest har et spørsmål. Hun svarer kyndig og vender tilbake til samtalen vår.

- Hva er det beste med denne jobben, syns du?

- Det beste med jobben er den friheten den fører med seg. Mange føler seg fanget når de må jobbe om sommeren, men det gjør ikke jeg. Det er flott å være ute, og å få møte så mange forskjellige mennesker. Å lære nye ting fra andre folk og kulturer. Jeg bare rett og slett liker denne jobben, uansett om det er regn eller sol.

Og selv om det er mye å gjøre, er det ingen som har det travelt her. Også gjestene ser ut til å ha sluppet tak i storbystresset. En av dem er Hans Östlund fra Stockholm. Han har kjørt over 113 mil for å komme hit til fredelige Misvær, og han har snart vært her i fem uker.

Det er andre året på rad Hans kommer hit for å fiske, for det meste i fjorden, og han har investert i en båt som han skal ha stående her.

- Hvorfor akkurat i Misvær?
- Når man kjører over grensen til Norge fra Sverige, det er som å komme inn i et postkort. Jeg har feriert i Norge i 30 år, for det meste fisket etter laks i Trøndelag. Jeg fikk høre om Misvær da jeg leste noe om fiske på internett. Så da ble det sånn.

Ifølge Hans er servicen på dette stedet upåklagelig. Noe som altså gjorde at han vendte tilbake i år.
- Jeg fisker, og Barbro tilbyr fryseplass og filetering av fisken i verdensklasse.

En ny campinggjest ankommer. Barbro setter seg sporenstreks på den millitærgrønne ATV-en og kjører gjestene i møte. Hun viser vei til plassen deres ved elva, hvor de skal ha bobilen stående.

Misvær camping har fem hytter, rundt hundre faste plasser med spikertelt for campingvogn pluss ti strømpåler.
- Vi har i tillegg uhorvelig med teltplasser, i skogen og ved elva, opplyser Barbro.

Utenfor ett av spikerteltene sitter Gunn Randi Heggelund og hunden Pippi. På bordet står en rosa kopp med påskriften "Dronningen av campingen".

Kanskje med rette. I fjor var hun her i 120 døgn, i år har hun vært her i 70 døgn så langt.
- Vi har fått masse venner her, det er et godt naboskap og ikke minst natur, fred og ro.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...