MER MOBBING. Det er svært foruroligende mobbetall ved Vestmyra skole på Fauske. Foto: Erica Restoften
MER MOBBING. Det er svært foruroligende mobbetall ved Vestmyra skole på Fauske.

Leder:

Burde bli enige seg imellom

Alle parter er jo egentlig enige om saken.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at de mobbetallene og beskrivelsene av adferdsproblematikk i Fauske-skolene er noe som både bør bekymre og føre til handling så raskt som mulig.

For kommunestyret i Fauske er det også ingen uenighet om at det må gjøres noe med situasjonen, og på et skikkelig vis. Tiden for å skylde på økonomi og nedbemanning er forbi, det er en løsning på problemet som må på plass.

Man skulle tro at en enighet om det, ville føre til at det burde være mulig å få en løsning på blokka så fort som mulig. Men det finnes flere veier til Rom, så også i skolepolitikken på Fauske.

Det oppstår nemlig en utfordring, når problemets løsning kan ha forskjellige navn, og komme fra forskjellige politiske fraksjoner.

Den sittende posisjonen satser på miljøarbeidere og den såkalte Omni-modellen, mens opposisjonen og Rødt går for å innføre et mobbeombud på skolen.

Grunnprinsippet går ut på det samme. Dedikerte folk, som skal ansettes utenom lærerstanden, og ta vare på de som har problemer. Helst før de blir så store at de blir en del av en statistikk som ingen i Fauske kommune bør være bekjent av.

Det er selvsagt forskjeller i tilnærming av problematikken, og når det hele skal i gang, men det burde være mulig å komme til en omforent løsning på dette problemet. Saltenposten har påpekt at politisk prestisje må legges til side langt oftere, og anerkjenne en god idé, uansett hvem som kommer med den.

Uansett hva det blir til, miljøarbeidere eller mobbeombud, så må elevene som kommer på skolen etter ferien i sommer bli møtt av flere og mer målrettet kompetanse enn det som er tilfellet nå. Det burde ikke være for mye å forvente at man skal klare å få til.

Powered by Labrador CMS