Saltenposten A/S

Saltenposten

Ble nektet å komme på jobb på Straumen skole:

FORVIRRET. Vikarlæreren på Straumen skole har fått beskjed om at hun ikke kunne komme tilbake på jobb på Straumen skole tre ganger. Til slutt fikk hun beholde jobben. Foto: Linn Braseth-Gulliksen

Tilkallingsvikaren som hadde sex med rektor på Straumen skole, fikk tirsdagen etter beskjed av rektor om at hun ikke kunne komme tilbake på jobb.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2019 kl 16:54

SØRFOLD: - Jeg ble ringt opp en halvtime før jobb av inspektøren på skolen, og hun sa at rektor hadde bedt om at jeg ikke skulle komme på jobb. Hun visste ikke hvorfor, men han hadde sagt at jeg kom til å skjønne hvorfor, sier tilkallings-vikaren som er i starten av 20-årene til Saltenposten.

Vikaren ønsker ikke å stille opp med navn og bilde av hensyn til sin egen framtid, men hun skjønner at hun ikke er anonym for alle som kjenner saken.

Etter halvannen uke med motstridende beskjeder fra ledelsen i kommunen og en enorm rykteflom, velger hun nå å fortelle sin historie.

- Jeg velger å fortelle det fordi det går mange rykter og historier rundt om i denne lille bygda som jeg ikke er interessert i. Dette er min historie, dette er det som har skjedd og det handler ikke bare om at jeg har vært dum på en fest.

Gå på jobb igjen

Etter at hun fikk beskjed om at hun ikke fikk komme på jobb tirsdag morgen i forrige uke, tok hun kontakt med ledelsen i kommunen.

- Personalsjefen ringte meg opp og var veldig bekymret for meg. Hun sa at det han har gjort er uprofesjonelt, og hun ba meg om å gå på jobb selv om jeg hadde fått beskjed om ikke å gå på jobb, sier tilkallingsvikaren.

- Jeg fikk også klar beskjed om at dette ikke ville påvirke mitt ansettelsesforhold.

Skulle skånes

Dermed gikk hun på jobb igjen onsdag, torsdag og fredag.

Søndag slapp Saltenposten nyheten om saken, og mandag fikk hun plutselig kontrabeskjed fra kommunalsjef Lisbeth Bernhardsen.

- Hun sa hun hadde snakket med rådmannen, og funnet ut at jeg ikke skulle komme på jobb denne uka. De sa det blant annet at var for å skåne meg fra sladder og stygge blikk, men jeg har ikke bedt om å bli skånet, sier vikaren.

Ikke gitt beskjed

Litt utpå dagen mandag, ble hun etterlyst på skolen av en av teamlederene. Hun spurte om vikarlæreren var dekket opp med vakter andre steder.

- Da spurte jeg om hun ikke hadde fått beskjed fra ledelsen i kommunen om at jeg ikke fikk komme tilbake på jobb denne uka. Det hadde hun ikke, sier vikaren.

TØFT. Vikaren fra Sørfold synes det har vært tøft å få så mange motstridende beskjeder om sin framtid den seneste uka. Foto: Linn Braseth-Gulliksen

Tirsdag var vikarlæreren i møte med Fagforbundets hovedtillitsvalgt i Sørfold, Katrin Elvebakk.
- Hun sa at hun skulle snakke med Lisbeth, fordi dette ville få økonomiske konsekvenser for meg, sier vikaren.

I møtet skal vikaren ha gitt uttrykk til Elvebakk om at hun ikke forstod hva som skjedde, og at hun heller ikke fikk noe informasjon.

- Allerede da sa Elvebakk at jeg kanskje måtte omplasseres, og det kunne løse problemet med de økonomiske konsekvensene av at jeg ikke fikk gå på jobb på skola, sier vikaren.
Katrin Elvebakk i Fagforbundet ønsker ikke å kommentere saken.

Forsøkt omplassert

Tirsdag kveld fikk tilkallingsvikaren beskjed fra kommunalsjef Lisbeth Bernhardsen om at det var nettopp det som var planen.

- Halv åtte på kvelden tirsdag ringte Lisbeth og sa at jeg skulle bli omplassert til barnehagen. Hun hadde snakket med bestyrer der som hadde sagt jeg kunne komme, med oppstart onsdag.

Dagen etter tok hun igjen kontakt med kommunen.
- Jeg spurte om jeg kunne si nei, og sa at jeg bare hadde kontrakt for å jobbe på skolen og på SFO, sier hun.
Kort tid etter ringer Lisbeth Bernhardsen henne igjen.

- Kvart over to ringte Lisbeth og sa de hadde snakket med advokat, og at det ikke var noe problem at jeg begynte på skolen førstkommende mandag, sier tilkallingsvikaren som har ført logg over det som har skjedd.

På litt over en uke hadde hun da altså fått fem ulike beskjeder om sin framtid.

- Nå er jeg bare veldig glad for at jeg får fortsette i en jobb jeg trives veldig godt i.

Et ønske

Saltenposten har hatt kontakt med vikaren i over en uke, og hun har videreformidlet sin situasjon hele veien. Det hun forteller i denne saken er i overensstemmelse med det hun har fortalt fra første kontakt.

Hele veien har hun hatt et fokus.

- Mitt ønske har hele tiden vært å få beholde en jobb jeg gjør godt, og hvor jeg trives veldig godt. Hadde jeg ikke fått beskjed om at jeg ikke fikk komme på jobb, hadde ikke dette blitt noen sak. Jeg har en liten datter og ønsker bare å fortsette å jobbe for å forsørge oss, sier alenemoren.

MOBBING. Både rektoren og familien, og vikaren utsettes for mobbing av folk i Sørfold som har delt denne type "humoristiske" bilder om hendelsen. - Jeg håper det kan ta slutt, de latterliggjør saken, sier vikaren. Foto: Skjermdump

Hun er takknemlig for støtten hun har fått fra kolleger.
- Jeg føler at jeg har vært veldig godt ivaretatt på skolen av kolleger, de har støttet meg hele tiden. Men det har vært veldig vanskelig med mange kontrabeskjeder fra kommuneledelsen, alt har gått over hodet på meg.

Stiller spørsmål

Til Saltenposten har rådmann Stig Arne Holtedahl hevdet at det var rektoren selv som varslet i fra om hendelsen.

- Hvordan ble dere kjent med saken?
- Vedkommende som vi har opprettet personalsak på (mann) tok selv kontakt (ikke kvinnen), skriver Holtedahl.

Det syns tilkallingsvikaren høres veldig rart ut.
- Det har jeg vanskelig for å tro. Jeg ringte dem tidlig tirsdag morgen etter at jeg fikk beskjed om ikke å komme på jobb, og da virket det slettes ikke som om de hadde kunnskap om det fra før av, sier hun.

Når Saltenposten igjen spør rådmannen om det var rektor som selv varslet fra, svarer han slik:

- Når slike hendelser oppstår, vil det være flere i administrasjonen som involveres. Som rådmann besvarte jeg spørsmålet ut fra hvem som meldte fra til meg, og bekrefter at dette var den aktuelle lederen selv, skriver Holtedahl.

Beklager

- Føler du deg trygg på at du nå får fortsette i jobben?

- Jeg velger å stole på at jeg er trygg på at dette var den siste kontrabeskjeden jeg får, og at jeg kan fortsette å jobbe, sier hun.

SKIFTE. Straumen skole har fått en vikar-rektor etter at rektor hadde sex med en tilkallingsvikar ansatt på skolen. Hendelsen skjedde i forbindelse med en privatfest. Foto: Eva S. Winther

Hun skulle ønske episoden aldri hadde skjedd, og sier hun ikke husker at det har skjedd.

- At det skjedde er et nederlag og en tragedie for meg, men jeg hadde ikke trodd at det kom til å få noen konsekvenser for meg på jobb. Jeg skjønner at vi bor i en liten bygd og at dette er kjent for alle. Jeg kan gråte for dette hjemme, men det vil jeg ikke gjøre på jobb.

- Føler du at du har noe å beklage?
- Jeg vil beklage til hans familie for at dette har skjedd. Men jeg vil ikke beklage noe til han, fordi jeg ikke synes jeg har fortjent det som har skjedd i ettertid.

Ingen kommentar

Rådmann i Sørfold, Stig Arne Holtedahl har ikke ønsket å kommentere saken.
De har tidligere svart skriftlig på spørsmål i saken, men har ikke ønsket å kommentere hvilken rolle rektoren har nå.

Saltenposten har tidligere fått opplyst fra flere kilder at rektoren skal ha vært delvis sykemeldt i en periode etter hendelsen. Dette er feil, opplyser en venn av familien. Saltenposten beklager feilen.

Rektor har ikke besvart noen henvendelser om saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...