SPENNENDE HISTORIE. John Gunnar Olsen fortalte litt av gruvehistorien for konservator Ida Beate Otterlei, fotograf Ernst Furuhatt, Tom Vegard Larsen (alle tre fra Nordlandsmuseet), Bjørn Thomas Hansen fra Sulitjelma turistsenter, Stig Hansen fra Sulitjelma Fjellandsby, Erik Jensen Liland fra Fjellfarer og Leif Helge Olsen fra Sulitjelma hotell (tilfeldig rekkefølge). Foto: Maria Edvardsen
SPENNENDE HISTORIE. John Gunnar Olsen fortalte litt av gruvehistorien for konservator Ida Beate Otterlei, fotograf Ernst Furuhatt, Tom Vegard Larsen (alle tre fra Nordlandsmuseet), Bjørn Thomas Hansen fra Sulitjelma turistsenter, Stig Hansen fra Sulitjelma Fjellandsby, Erik Jensen Liland fra Fjellfarer og Leif Helge Olsen fra Sulitjelma hotell (tilfeldig rekkefølge).

Åpner besøksgruva: - En sterk opplevelse

Nordlandsmuseet har stor tro på gruva som en autentisk attraksjon og et dypdykk i Sulitjelmas historie.

Publisert Sist oppdatert

SULITJELMA: Besøksgruva på Sandnes fikk denne uka besøk av fire aktører innenfor reiseliv i Sulis. Det var Sulitjelma turistsenter, Sulitjelma fjellandsby, Fjellfarer og Sulitjelma hotell.

For reiselivet

Det var Nordlandsmuseet som sto bak turen inn i gruva med formål å gjøre reiselivsbedriftene kjent med tilbudet, og få i gang et mulig samarbeid med å bruke gruvene i turistsammenheng.

John Gunnar Olsen er i Nordlandsmuseet ansatt som anleggsansvarlig for Sulitjelma gruvemuseum og Sulitjelma besøksgruve. Han fortalte et stykke gruvehistorie for de oppmøtte.

- Sterkt

Etter den spektakulære turen inn i det kjølige, mørke fjellet, sittende på det samme gruvetoget som gruvesluskene brukte som framkomstmiddel, er turistbedriftene overbevist om at dette er noe de vil være med på.

- Dette er en sterk opplevelse som mange ønsker seg. Denne attraksjonen er viktig for Sulitjelma, og den vil lokke folk hit, mener Erik Jenssen Liland fra Fjellfarer.

Gruppepris

Nordlandsmuseet er i gang med å kjøre turer inn i fjellet, og tar imot grupper på maks ti personer på grunn av smitteverntiltak. Normalt vil dette tallet være 20. Grunnpris er 3.000 kroner uansett gruppestørrelse. I tillegg vil det være en beskjeden billettpris per person.
Bestilling kan gjøres hos Nordlandsmuseet på eget skjema på nettsiden deres.

- Temperaturen i gruva ligger på cirka 6 til 8 grader. Vi anbefaler derfor å kle deg godt. Hjelm er påkrevd, og blir utdelt ved ankomst, opplyser museet.

Renovert

Fasaden utenfor og ved innkomsten til gruva får nå en renovering. I tre år har gruva vært stengt for publikum, noe som har vært et savn. Ida Beate Otterlei fra Nordlandsmuseet er glad for å kunne tilby turer igjen.

- Vi synes det er bra å ha muligheten til å tilby noe annet enn et vanlig museumsbesøk, sier hun.

Powered by Labrador CMS