GLEDER SEG. Faggruppa i Saltdal kommune er veldig glad for å kunne invitere til deres markering av verdensdagen for psykisk helse tirsdag 25. oktober. Fra venstre: Stian Olsen, Kjersti Togstad, Annie Louise Franing Hüttepohl, Morten Ludviksen, Therese Ramsvik og Trine Arntsen Eriksen. Foto: Helge Simonsen
GLEDER SEG. Faggruppa i Saltdal kommune er veldig glad for å kunne invitere til deres markering av verdensdagen for psykisk helse tirsdag 25. oktober. Fra venstre: Stian Olsen, Kjersti Togstad, Annie Louise Franing Hüttepohl, Morten Ludviksen, Therese Ramsvik og Trine Arntsen Eriksen.

- Alt kan bli bedre

Samuel Massie hadde store problemer med skolevegring og sin egen psykiske helse. Nå kommer han til Rognan for å fortelle om sin egen vei ut av det vanskelige.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Oktober er måneden hvor verdensdagen for psykisk helse, og i år har Saltdal kommune valgt å legge fokuset på markeringen av dagen på skolevegring.

Etter at pandemien gjorde det umulig å omgås i lang tid med andre enn sine aller nærmeste, har kommunen merket en økt tendens for at man ikke klarer å tilpasse seg det livet som var fra før av for noen av elevene.

- Heldigvis har det gått bedre med skolebarna i etterkant av pandemien enn man hadde fryktet, sier kommunepsykolog Kjersti Togstad i Saltdal kommune.

- Men vi ser at de som ikke hadde det så lett før pandemien brøt ut, sliter enda mer i dag. Det er noe som vi ønsker å sette et fokus på, no i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse, sier hun videre.

Foredrag

Det skal blant annet gjøres gjennom et foredrag av Samuel Massie, kjent som mannskap på båten Berserk sammen med Jarle Andhøy.

- Han slet selv med skolevegring, og det viste seg raskt at man fort havner på siden av samfunnet om man ikke kommer seg ut av det. Veien kan vært veldig kort til andre og mer alvorlige tilstander når det først blir etablert, sier tiltakskoordinator Stian Olsen i Saltdal kommune.

- Det som berget Samuel var at hans mor fikk han inn på folkehøyskole nordpå, hvor han blant annet traff Andhøy. Det som var vendepunktet for han var rett og slett å mestre det å tenne opp bål uten fyrstikker. Det trenger ikke være så mye mer enn det, sier Olsen.

For alle

Massies foredrag blir tilbudt alle skoleelvene på mellom- og ungdomstrinnet i Saltdal, og det gjelder både skolen på Røkland og på Rognan.

- Det er en veldig fin måte å få markert samholdet og sammen lære om hva man kan gjøre for å få det bedre om man sliter, sier ledende helsesykepleier Annie Louise Franing Hüttepohl.

I tillegg vil Massie holde et åpent foredrag for alle som vil komme tirsdag 25. oktober klokka 18.00 på Rognan Samfunnshus. De som ønsker å melde seg på der kan gjøre det via en link på arrangementets facebookside.

Foredraget er gratis, og arrangørene takker sine sponsorer og samarbeidspartnere for at det lar seg gjøre.

Powered by Labrador CMS