TRYGT. Skolen skal være et trygt sted å være. Derfor er det viktig at elever og foreldre har mulighet til å melde til statsforvalteren når de opplever at skolen ikke tar saken deres på alvor. Foto: Arkivfoto
TRYGT. Skolen skal være et trygt sted å være. Derfor er det viktig at elever og foreldre har mulighet til å melde til statsforvalteren når de opplever at skolen ikke tar saken deres på alvor.

44 mobbesaker innmeldt

(NORDLAND) Så langt i år er 44 mobbesaker fra skolene i Nordland meldt inn til statsforvalteren.

Publisert Sist oppdatert

Det viser tall fra Utdanningsdirektoratet. Det er bare Møre og Romsdal som har færre innmeldte mobbesaker enn Nordland.

Skal være trygt

Siden 2017 har elever i barne-, ungdoms- og videregående skole kunnet melde inn mobbesaker til statsforvalteren når de opplever at skolen ikke hjelper dem.

– Skolen skal være et trygt sted å være. Derfor er det viktig at elever og foreldre har mulighet til å melde til statsforvalteren når de opplever at skolen ikke tar saken deres på alvor. Men det aller viktigste er at skolene i enda større grad klarer å gi alle elever rask og riktig hjelp. For å få til det, vil jeg fremover gå i tettere dialog med dem som jobber i skolen, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Aktivitetsplikt

Av sakene som ble behandlet i første halvår i 2021, fikk 94 prosent av elever og foreldre medhold i at aktivitetsplikten var brutt.

Aktivitetsplikten innebærer at alle som arbeider på skolen skal følge med, varsle og undersøke hvis de mistenker eller kjenner til at en elev ikke har det trygt og godt på skolen.

Mobbefritt

Skolen skal sette inn tiltak for å sørge for at elevene kan få det trygt, godt og mobbefritt, og samle tiltakene i en aktivitetsplan som følges opp.

Alle de til sammen 46 sakene som ble innmeldt til Fylkesmannen på slutten av fjoråret og så langt i år, ble ferdigbehandlet. I sju av sakene var aktivitetsplikten oppfylt, mens den ble brutt i 28 saker. 11 saker ble avvist

Powered by Labrador CMS