Saltenposten A/S

Saltenposten

Nybygg på Charlottatippen

NYBYGG. Sulitjelma boligfonds utleieboliger er virkelig begynt å ta form i Sulis.Det er til sammen åtte boliger som hver har en størrelse på underkant av 80 kvadratmeter. Foto: Espen Johansen

(SULITJELMA) - Det kommer ikke til å bli noe problem å få utleid boligene, sier Tove Wensell.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Wensell er styre-
leder i Sulitjelma boligfond som står bak oppføringen av åtte små boliger på 80 kvadratmeter, rett ved Sagatun, kalt Charlottatippen.

Boligene er innflyttingsklare først til sommeren, og Wensell har mange navn på liste over folk som er interesserte i å leie ny bolig.

- Søknadsfristen på boligene er satt til 1. desember, og dette har
vi spredt på Facebook, forteller Wensell.

Tidligere ansatte

Det er Saltdalshus som har levert byggesettene, mens det er Snekker'n i Bodø som fører opp husene.

- Hvem er det som får leie boligene?

- Der er statuttene til boligfondet veldig klart. Boligene er for de som tidligere har arbeidet i gruvene, bergverket eller ektefeller/samboere av dem.

Hva leieprisen blir kan ikke
Wensell si på stående fot. Boligene har forøvrig to soverom, og passer således fint for pensjonister, da boligene er på ett plan.

De fremste boligene har nydelig utsikt utover Langvatnet.

En drøm lenge

- Det er lenge siden det er blitt bygd nye boliger i Sulis, så dette er en veldig positiv sak for Sulis-samfunnet, fortsetter Tove.

Hva det koster å bygge disse byggene kan hun ikke opplyse akkurat nå. Boligene står på statsgrunn og det er dermed festetomter.

Boligfondet har jobbet med boligplanene over flere år, og salget av boligfondets 52 leiligheter på Fauske til Per Gunnar Hansen har kunnet realisere planene.

På en Facebookside vedrørende Sulitjelma har navneforslag vært diskutert på de nye boligene. Et av dem som fikk mange tomler opp var Egilstunet.

Boligfondets økonomi

Boligfondet eier nå til sammen I 2010 hadde boligfondet inntekter på 3,6 millioner kroner og hadde et årsresultat på minus 600.000 kroner. Året før var årsresultatet på vel 400.000 kroner. De som sitter i styret i tillegg til Wensell er Kathrine Moan Larsen, Per Gunnar Skotåm, Vegard Setså, Per Georg Pettersen og Tommy Johansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...