GODE RESULTATER. Taredyrkingsanlegget i Kvalnesbukta er et av 12 i Norge, og det ligger som nummer to når det gjelder vekst. Fra venstre gründer Johan Hernes sammen med styreleder i Wenberg fiskeoppdrett, Geir Wenberg, Bodøs ordfører Ida Maria Pinnerød og daglig leder i Wenberg fiskeoppdrett, Ørjan Wenberg som inspiserer veksten. Bildet er tatt i 2017. Arkivfoto: Maria E. Trondsen
GODE RESULTATER. Taredyrkingsanlegget i Kvalnesbukta er et av 12 i Norge, og det ligger som nummer to når det gjelder vekst. Fra venstre gründer Johan Hernes sammen med styreleder i Wenberg fiskeoppdrett, Geir Wenberg, Bodøs ordfører Ida Maria Pinnerød og daglig leder i Wenberg fiskeoppdrett, Ørjan Wenberg som inspiserer veksten. Bildet er tatt i 2017. Arkivfoto: Maria E. TrondsenPOTENSIAL. Fylkesråd for næring i Nordland Ingelin Noresjø (KrF) mener at det ligger et stort potensial for næringsutvikling inne nettopp algedyrking.

Nordland vil bli størst i landet på alger

Nordland fylkeskommune går inn i et samarbeid for å utvikle algenæringen i nord.

Publisert Sist oppdatert

Nordland fylkeskommune varsler at de går inn i et samarbeid for å utvikle algenæringen i nord.
- Formålet er å få fart på forsknings- og utviklingsarbeid for dyrking av alger, og gjennom det få en ledende nasjonal rolle på området, melder fylkeskommunen gjennom ei pressemelding.

Stort potensiale

Fylkesråd for næring i Nordland Ingelin Noresjø (KrF) mener at det ligger et stort potensiale for næringsutvikling innen nettopp algedyrking.

Les også: Høstet flere tonn med tare etter fire måneders dyrking

- Algenæringa kan gi oss løsningen på fôrutfordringen i oppdrettsnæringen. I framtiden er det et mål at fôret skal komme fra «gress i havet» - og ikke fra annen fisk eller planter på land. Algenæringen kan også utnytte og håndtere utslipp av næringsstoffer fra oppdretttsindustrien og annen industri. Det handler om bærekraft og ny teknologi og arbeidsplasser. For å lykkes må vi samarbeide, og derfor inngår vi i dette, sier Noresjø.

16 bedrifter

I dag finnes allerede et nettverk med algebedrifter i hovedsak fra Nord-Norge med 16 bedrifter. Formålet med å få til et samarbeid er ifølge fylkeskommunen å bidra med gjensidig støtte for å utvikle og styrke den felles kompetansen i samarbeidet.
- Viktige stikkord er etablering av produksjon, bearbeiding og prosessering, forskningsresultater og regelverk.

Flere nye partnere

Følgende aktører er invitert til undertegning av intensjonsavtalen: Nord universitet, Nordlandsforskning, Nibio, Nordland fylkeskommune og Innovasjon Norge.

De regionale avdelingene av Fiskeridirektoratet, Kystverket, Mattilsynet og Fylkesmannen, samt andre relevante institusjoner med algedyrking på programmet kan bli invitert på å delta i konsortiumet.

Powered by Labrador CMS