EN DEL AV GAMET. Frode Thomassen viser til at salg av spillere er en helt naturlig del av fotballøkonomien, og ikke et dilemma. Foto: Stig Bjørnar Karlsen Foto: Stig Bjørnar Karlsen
EN DEL AV GAMET. Frode Thomassen viser til at salg av spillere er en helt naturlig del av fotballøkonomien, og ikke et dilemma.

- Nødvendig å selge spillere

(BODØ/FAUSKE) - Det er klokt og nødvendig å selge spillere. Vi kan likevel bli seriemestere.

Publisert Sist oppdatert

Bodø/Glimt kjemper om seriemesterskap for første gang på 16 år, og daglig leder, den opprinnelige fauskeværingen Frode Thomassen (52), har ansvar for spillersalg.

I denne situasjonen velger han å selge sine to beste spillere, Amor Layouni og Håkon Evjen, for til sammen 40 millioner kroner. Store inntekter, men de fleste mener det reduserte sjansen for å ta gull.

Naturlig

- Å selge spillere er en del av fotballøkonomien. Dette er ikke en individuell idrett. Vi har hatt skader som har holdt sentrale spillere ute. Likevel har vi prestert godt. Vi beholder Håkon Evjen ut sesongen, og Amor Layouni kunne like godt ha blitt skadet og stått over de siste åtte kampene. Dette er et lagspill, der vi har kultur for å få fram gode spillere bak de som blir borte, sier Frode Thomassen

- Vi har blitt kåret til ett av landets tre beste akademi. Håkon Evjen valgte oss fremfor Tromsø, og Layouni kom fra Elverum der han ikke spilte fast i bunnen av 1.divisjon. Han utviklet seg til å bli et stjerneskudd i Eliteserien. Vi må se alt dette i sammenheng, fortseter han.

Vant med støy

- Du ble daglig leder sommeren 2017. Er det din fortjeneste at Glimt nå gjør det så bra?

- Nei, dessverre. Jeg er daglig leder, men her er det mange om gjør en glimrende jobb. Både sportslig og innenfor økonomi og annet. Klubben fungerer godt på mange nivå.

- I fjor var det mye støy i klubben da vi lå nært nedrykk. Mange mener mye om hva vi i stedet burde ha gjort, og det er en del av det offentlige trykket vi lever med. Det er en del av livet i denne bransjen.

Oppvekst på Fauske

- Toppledere som oppnår store inntekter for bedriften sin, får ofte en bonus selv. Er det sånn her?

- Nei, sånn er det ikke. Her går alt til fellesskapet, slik det skal være. Vi har ikke individuelle bonuser, vi har kollektive bonuser. Vi er en klubb og det vi gjør det gjør vi sammen.

Kameratflokk

- Når du nå står oppi millionene og kjendisene, glemmer du gamle venner og det du hadde på Fauske?

- Nei, det gjør jeg aldri. Det man har vokst opp med, det har man med seg fra den tida. Det å vokse opp et sted der du gjør ting i lag med andre har betydd mye for meg. Jeg vokste opp i Fauske/Sprint, og vi var en kameratflokk som løftet i flokk. Det har vært viktig for meg.

- Fauske er en liten plass. Det er forresten også Bodø i den store sammenhengen. Den tryggheten og nærheten man opplever på et lite sted, den har vært viktig for meg.

Allsidighet

- Er det en fordel for en daglig leder i Bodø/Glimt å ha vært fot-ballspiller på høyt nivå?

- Det er nok en fordel å skjønne både fotball og mekanismene i fotballøkonomien, men også å ha erfaring fra andre samfunnsområder. Jeg har jobbet på Universitet og departement og har utdannelse fra Idrettshøyskolen. Denne all-
sidigheten tror jeg er av stor betydning, i tillegg til å ha spilt på høyt nivå.

- Vi er en idrettsklubb, men vi driver også næringsvirksomhet. I denne bedriften har vi også ansatt folk uten fotballbakgrunn. Selv om fotball er vårt hovedprodukt, må vi ha de beste folkene både på marked og økonomi.

Powered by Labrador CMS