Saltenposten A/S

Saltenposten

Folkemøte i kveld

Nett-utbygginga starter opp nå

SNART I MÅL. Bredbåndsutbyggingen kommer i gang i høst. Her er Kenneth Brødreskift (Dekningsspesialisten) som har vært konsulent i dette prosjektet, fungerende rådmann Lisbeth Bernardsen, ordfører Lars Evjenth, IT-sjef Knut Rudi og næringssjef Gerd Bente Jakobsen.

Nå er kontraktene for bredbåndutbyggingen signert, og arbeidet vil starte opp umiddelbart.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2018 kl 16:11

SØRFOLD: - Dette er viktig prosjekt for oss, fordi det skal være mulig å bo og jobbe ute i distriktene i Sørfold. Dette blir bra både for næringsliv og innbyggerne, smiler ordfører Lars Evjenth.

Torsdag ble kontraktene signert med NK-Nett og Nord-Salten kraft. Allerede mandag førstkommende, 10. september klokka 18 blir det folkemøte på Kobbelv vertshus.

Folkemøter

Her inviterer anbudsvinner Nord-Salten Kraft til folkemøte om bredbåndsutbygging i Kobbvatn og Mørsvik.

Det blir også et folkemøte om ikke så lenge i Ånsvik, da med NK-Nett, som har fått jobben med strekningen Djupvik - Ånsvik og Strøksnes. Her oppfordrer kommunen folk til å være på banen og komme.

- Vi håper at i løpet av mars 2019 så er vi i mål med bredbåndsprosjektet i de områdene som har hatt store utfordringer med både dekning og ustabilt nett, sier næringssjef Gerd-Bente Jakobsen.

Når det gjelder Bonådalen og Nordfjord så jobbes det fortsatt men å finne løsning som de er fornøyd med.

- Vi tror vi skal komme i mål der også i denne runden, sier Jakobsen.

Fire tilbud

Dermed blir det en liten forsinkelse på prosjektet enn først antatt, siden avklaring rundt kontraktinngåelse og klagefrister har tatt litt lengre tid enn forutsett.

Fem millioner er prislappen på bredbåndsprosjektet, hvor kommunen har fått tre millioner i støtte fra staten, og bidrar selv med to millioner.

Det var fire tilbydere som meldte sin interesse, men to av disse ble avvist.

De områdene i prosjektet som var definert som fokusområder er Mørsvik, Kobbvatn, Nordfjord, Bonådalen, Strøksnes og strekninga Ånsvik - Furnes - Djupvik.

Flere prosjekt?

Lars Evjenth nevner at bredbåndsutbygging vil komme opp som et tema på neste møte i Salten regionråd. For nå er det fylkeskommunene selv som sitter på midler til bredbåndsutbygging, og ikke staten (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet), som Sørfold fikk midler gjennom.

- Kanskje kan vi samarbeide med andre kommuner om dette. Vi har i alle fall erfaring vi kan bidra med etter dette prosjektet, som det har vært jobbet grundig med, sier Evjenth.

God kartlegging

Med dette prosjektet har Sørfold fått kartlagt nett-dekningen i kommunen grundig.

- Dermed har vi et sammenligningsgrunnlag, slik at vi kan se at vi kan se at dekningen nettet blir bedre etter utbyggingen, sier Evjenth.

Staten bevilger i alt 149,7 millioner kroner til bredbånd i distriktene 2018. NK-nett holder til i Bodø, og Saltenposten har tidligere omtalt firmaet blant annet i forbindelse med trådløst nettutbygging i Beiarn og i Valnesfjord.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...