SNART KLARE. Virksomhetslederne Knut Anton Karlsen og Bjørn Viken i Stendi var i forrige uke i Sulitjelma der selskapet satser på å åpne et tilbud for inntil seks beboere fra januar.

Ny privat aktør satser stort i Sulitjelma

Stendi, Norges største private leverandør av omsorgstjenester, åpner ny avdeling med inntil seks beboere i det tidligere Sagatun-bygget i Sulis i januar.

Publisert Sist oppdatert

SULITJELMA: De vil kunne ta imot inntil seks beboere innen demens eller kognitiv svikt, og med behov for heldøgns omsorg.

FYLLES OPP. Stendi skal inn i den delen av tidligere Sagtun til høyre i bildet. I delen til venstre har huseier Nordland Taxi sin egen virksomhet.

Stendi omsorgstjenester (tidligere Aleris omsorg) har siden 2005 supplert kommuner i Nord-Norge med heldøgns bo- og omsorgstilbud til mennesker med ulike og sammensatte lidelser, og behov for betydelig hjelp og støtte gjennom hele døgnet.

Basert på henvendelser fra kommuner i Saltenregionen, har Stendi vurdert at det er behov for denne type tjenester også i Saltenregionen.

Godt egnet bygg

Selskapet har derfor inngått en langsiktig leieavtale for tidligere Sagatun, og er nå i gang med å innrede avdelingen, og rekruttere medarbeidere. Avdelingen har seks rom med eget bad og utgang til uteområde.

- Bygget er allerede godkjent for bo- og omsorgstjenester, og godt egnet for målgruppen, sier virksomhetsleder i Stendi, Bjørn Viken.

Søker nye medarbeidere

Stendi har cirka 5.000 medarbeidere fra nord til sør, og nå søker de etter enda flere til sitt nye tilbud i Sulitjelma.

Avdelingen vil bli bemannet med ni medarbeidere i første omgang, og opptil 15 ved fullt belegg. Medarbeiderne vil være både sykepleiere, vernepleiere og omsorgsfagarbeidere.

Skal lede avdelingen

Avdelingsleder for Stendis nye avdeling i Sulitjelma er Tor Kristian Bratberg.

Han er utdannet sykepleier, har flere års erfaring fra omsorgsyrket.

- Vi leverer tjenester innenfor omsorg, og har et landsdekkende tilbud innen heldøgns bo- og omsorgstjenester, barnevern og brukerstyrt personlig assistanse (BPA), sier Bratberg.

- Her i Sulis ønsker vi å gi en trygg, god og personsentrert omsorg, til hvert enkelt menneske, legger han til.

Se på behovene

Personellet som skal bemanne lokalene jobber i medlever-turnus, som innebærer tre dager på jobb, sju dager fri, fire dager jobb og sju dager fri.

- Vi baserer oss på to ansatte på jobb i medlever-turnus, samt nattevakt, ved åpning i januar. Så får vi se på hjelpebehovene til den enkelte beboer etter hvert som avdelingen fylles opp, sier han videre.

- Vi kan levere omsorgstjenester til alle kommuner, og har ikke rammeavtaler med enkeltkommuner i dag. Vi ønsker nå å etablere samarbeid med Salten-kommunene. Vi ønsker også et tett samarbeid med beboernes pårørende, sier Bratberg.

Januar-åpning

Målsetningen er en åpning i januar på den avdelingen i Sulitjelma der det vil bli primært eldre eller godt voksne beboere. Det kan for eksempel være folk med kognitive utfordringer eller demens, sier Bratberg.

Lokalene de skal inn i er den delen av Sagatun som den nye eieren av bygget, Nordland Taxi, ikke bruker selv - den halvdelen som vender ut mot Langvatnet.

Etablert i Fauske

Stendi er allerede etablert i Fauske med en bolig der de kan ta i mot to-tre beboere, der to er det mest ideelle.

- I dag bor det én beboer der. Det er ikke Fauske, men en annen Salten-kommune som benytter seg av tilbudet, opplyser han.

I første omgang ansetter de altså ni personer, og framover blir det vurderinger ut fra hvilke hjelpebehov beboerne har. Noen kan klare seg med én, mens andre kanskje må ha to.

De ansatte rekrutteres til region nord, som går fra Fauske i sør til Alta i nord, og de vil bruke eksisterende ressurser inntil de ni er på plass.

Fine fasiliteter

- Fasilitetene er fine og vi håper denne etableringen kan skape ekstra aktivitet i Sulitjelma-samfunnet. Jeg har selv vært der flere ganger allerede, bor i Bodø og skal være avdelingsleder i oppstartsfasen, sier Tor Kristian Bratberg.

Powered by Labrador CMS