HENLAGT. Politiet har henlagt saken etter festen på et hotellrom på Scandic havet i Bodø, hvor blant annet nestleder i Arbeiderpartiet Bjørnar Skjæran og leder for Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen, var med. Foto: Frida Kalbakk/Nordland Fylkeskommune
HENLAGT. Politiet har henlagt saken etter festen på et hotellrom på Scandic havet i Bodø, hvor blant annet nestleder i Arbeiderpartiet Bjørnar Skjæran og leder for Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen, var med.

Leder:

Nachspiel med etterspill

Bølgene etter forrige helgs nachspiel på et hotellrom i Bodø har gått høyt.

Publisert Sist oppdatert

En konkret straff ville vært fortjent

Trolig vil det ta lang tid før debatten ebber ut, og Nordland Arbeiderparti har kommet seg inn i smulere farvann. Hendelsen har rystet mange, og bidratt til politikerforakt.

For nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran fra Lurøy vil nachspielet henge ved ham i lang tid. Noen politikere blir husket for en spesiell episode i årevis. Per Borten som ble fotografert i bare underbuksa i 1969, er ett eksempel på det.

Men å opptre i underbuksa er ufarlig. Verre er det å ignorere strenge regler for smittevern og samle seg på en hotell-suite for å drikke alkohol, mens resten av befolkningen adlyder påleggene for å unngå smittespredning. Det blir helt feil.

De som deltok på festen har beklaget feiltrinnet om og om igjen. Bjørnar Skjæran kom med en grundig og intens beklagelse på TV. Den var så inderlig at den nesten ble patetisk.

De fleste av de sju andre som deltok på nachspielet, har også beklaget seg. Blant dem er Andreas Vestvann Johnsen fra Fauske. Han tar sitt eget tillitsbrudd tungt, selv om han var i godt selskap sammen med Bjørnar Skjæran, leder i Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen og fylkessekretær Tor Arne Bell Ljunggren.

Alle de åtte som deltok, skulle egentlig vært bøtelagt for brudd på smittevern-reglene. Men de slipper unna fordi de var under ti personer på nachspielet. Det er innenfor de nasjonale reglene, selv om det bryter med de lokale reglene for Bodø.

At politikerne slipper unna en bot på opptil 10.000 kroner, føles nok også urettferdig for folk flest. Nachspielet har gjort stor skade på omdømmet til politikerne, men mange vil likevel mene at en konkret straff ville vært fortjent .

For å statuere et eksempel for seg selv og andre burde politikerne betalt boten, men da til en veldedig organisasjon eller et annet godt formål. Det tror vi kunne bidratt både til støre selvrespekt og et litt bedre omdømme blant folk flest. Det er ikke nok å angre seg, og love bot og bedring. Det må handling til.

Powered by Labrador CMS