Saltenposten A/S

Saltenposten

Nå "snør" det igjen i Sulitjelma Fjellandsby

PRODUKSJON. Et par netter i det siste har det vært kaldt nok til at man har kunnet starte snøproduksjonen i Sulitjelma Fjellandsby. Nå drømmer de om en stabil kuldeperiode med tørr værtype for å virkelig få fart på produksjonen. Foto: Sulitjelma Fjellandsby

(SULITJELMA) Driftssjef Nicklas Mathisen (20) har som mål å åpne skianlegget tidligere enn hans far klarte i samme jobben.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

- Vi har produsert snø et par netter nå, og prøvd oss litt fram. Det har vært minusgrader og litt snø er det blitt, sier Mathisen.

Vil åpne tidlig

Snøproduksjon er veldig være-
avhengig, men tillater forholdene det så produserer de.

- Vi ønsker å kunne åpne anlegget tidlig og utnytte de forholdene vi har. Hittil har vi fått et par netter og snø har det blitt. Ikke voldsomme mengder, men litt, sier han videre.

Foreløpig har det ikke vært kaldt nok til å gi de beste forholdene for å lage kunstsnø.

- Det koster litt penger, så vi må hele tiden se om vi tror det lønner seg, sier han.

Kjenner anlegget godt

Nicklas startet i jobben som driftsleder i august, og jobber fulltid. Han er på vei inn i sin første sesong med ansvaret for anlegget.

- Jeg har jobbet her i mange år, og kjenner anlegget ut og inn. Men nå er ansvaret mitt og jeg føler litt press. Men hvis man vet hva man gjør, så går det bra, sier den unge driftslederen.

Vil ha rekorden

Det tidligste alpinbakken i Sulitjelma Fjellandsby har åpnet er 15. november.

- Da var det pappa som var driftsleder. Jeg må prøve å slo den rekorden, flirer Nicklas, og håper på det beste i en måned framover nå.

Trenger minusgrader

- Det er ikke lenge. Nå håper vi på et par uker med stabile minusgrader, helst kaldere enn minus fem. Er det i tillegg en tørr værtype, så skal vi få produsert store mengder med de fire snøkanonene våre, mener han.

De kan produsere ved minus to tre grader også, men da er ikke snøkvaliteten helt den de ønsker seg.

Ellers er det meste som skal til for en god vinter enten på plass eller i rute. Nå kan vinteren bare komme.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...