Saltenposten A/S

Saltenposten

Nå ser Isak (19) mot store mesterskap

GOD. Isak Bø Rørnes brøt godt i to klasser i helgens stevne i Umeå. 19-åringen står foran en viktig sesong og har satt seg høye mål. Arkivfoto: Morten Hansen

Fauske atletklubb hadde sesongens første stevne i helgen, og tok flere medaljer.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

FAUSKE: Fauske atletklubb deltok på Norrländska Elitbrottningarna i Umeå. Det deltok 32 klubber med totalt 231 deltakere fra Norge, Sverige, Finland og Litauen.

Isak Bø Rørnes (19) deltok i både juniorklassen på lørdag og seniorklassen på søndag. Han ble nummer to i junior 72 kg og tok gull i seniorklassen.

Fikk bra sparring

- Gullet i juniorklassen ble stjålet av dommerne. Isak bryter veldig, veldig godt, og fikk en tøff helg med seks kamper, sier Ørjan Wenberg i Fauske AK.

- Dette var mitt første stevne på en stund. Det var ikke helt planlagt, men jeg hadde lyst til å bli med, og det er alltid bra å kjenne hvor nivået ligger. Ved å delta i to klasser ble det bra sparring i helgen, sier Isak Bø Rørnes selv.

God motivasjon

Han er enig i at han ble dømt bort fra seieren i juniorklassen.

- Det var litt ran ja. Jeg liker ikke å skylde på dommere, men dette var ikke riktig, sier han videre.

Sølvet som skulle vært gull ble god motivasjon for å gjøre det enda bedre i seniorklassen.

- Der møtte jeg voksne brytere, som tar meg på fysikken, men jeg var lurere, sier Rørnes fornøyd.

Ser mot EM og VM

De siste årene har han alltid vært skadet når det kommer til EM- og VM-uttak, så det er et av sesongens klare mål.

- NM henger også høyt, og på gode dager er jeg Norges beste junior. NM er et mål, men jeg vil se enda større på det. Det er helt klart en plan å være mer skadefri, men det har det jo vært lenge, ler han.

Han håper nå at å legge om treninga litt, og gå litt oftere til fysioterapeuten, skal hjelpe.

Ta viktige valg

- EM og VM er fortsatt langt unna, men denne sesongen vil helt klart gi svar på ting som avgjør hvordan den videre satsingen blir. Det er litt kjipt å være sisteårsjunior uten den type mesterskapserfaring, sier han videre.

Isak legger mye i brytingen og det meste av døgnet går med til trening og forberedelser.

- Jeg må ta noen valg snart, sier han.

Flere medaljer

Flere andre fra Fauske gjorde det også bra i Umeå. Benjamin Hansen tok sølv i 60 kg ungdom.

- Benjamin har utviklet seg veldig mye det siste året og gjør en meget god figur. Han vinner klart sine første fire kamper og går da til finalen på en overbevisende måte. I finalen møter han en meget god finsk bryter og taper relativt klart, sier Ørjan Wenberg.

Isak Braseth Rindahl tok bronse i ungdom 55 kg. Han vant to og tapte to kamper.

Said Lachinov ble nummer fem i ungdom 65 kg, også det etter to seiere og to tap.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...