FIKK MIDLER. UL Heim på Engan fikk fylkeskommunale folkehelsemidler etter forrige prosjektsmie, så man må kunne slå fast at revy er bra for folkehelsen. Foto: Ann-Katrin Sætrevik
FIKK MIDLER. UL Heim på Engan fikk fylkeskommunale folkehelsemidler etter forrige prosjektsmie, så man må kunne slå fast at revy er bra for folkehelsen.

Nå møtes de for å smi gode prosjekter

Lag og foreninger i Sørfold inviteres til prosjektsmie.

Publisert Sist oppdatert

SØRFOLD: Tirsdag 1. desember skal det være såkalt prosjektsmie i rådhussalen på Straumen.

Forrige gang folkehelsekoordinatoren arrangerte prosjektsmie, førte dette til at flere lag i Sørfold søkte om fylkeskommunale folkehelsemidler, og UL Heim fikk støtte til å arrangere revy.

Inviterer inn

- Målet med prosjektsmia er å få fram gode prosjekter i Sørfold innenfor folkehelse, fysisk -aktivitet, inkludering og friluftsliv, og å hente hjem regionale tilskuddsmidler som skal brukes til å styrke og utvikle de frivillige organisasjonene i Sørfold, står det på kommunens nettside.

Det er også et viktig mål å invitere de frivillige organisasjonene i Sørfold inn i det nye treårige prosjektet "Heilt Innafor" som nå er startet opp.

Her er programmet

Opplegget starter med at deltakerne får informasjon om "Heilt innafor", der prosjektleder Lena Pedersen Osnes skal informere. Der er spørsmålet hvordan og hvorfor de lokale foreningene kan være en deltaker i prosjektet.

Deretter blir det informasjon om de ulike tilskuddsordningene som er aktuelle. Eksempler på det er fylkeskommunale tilskudd til folkehelsetiltak, fylkeskommunale og statlige tilskudd til friluftsliv og kommunale fond for innlandsfiske, vilttiltak og friluftsliv.

Deltakerne vil få tips om hvordan de kan skrive prosjektbeskrivelse og lage en søknad om tilskudd, samt gjøre regnskap og rapportering i etterkant.

Smir gode ideer

Til slutt på programmet kommer selve prosjektsmia, der deltakerne skal se på hva som kan være et bra prosjekt.

Det blir idémyldring og «brainstorming» der de skal vurdere hva de er gode på, hva de kan tilby og se på hva som er mulig.

- Hvordan kan vi utvikle og rekruttere til egen organisasjon gjennom nye prosjekter? Hvem kan vi samarbeide med? Vi utfordrer, støtter og hjelper hverandre, står det i beskrivelsen.

Det er folkehelsekoordinator Sylvi Katrin Brandsæther som leder prosjektsmia, og den er finansiert med folkehelsemidler.

Begrenset plass

Det er plass til maks 50 deltakere på møtet. De som er interessert, kan melde seg på til Sylvi på epost sylvi.brandsather@sorfold.kommune.no.

Siste mulighet for å melde på er mandag 30. november.

Powered by Labrador CMS