Saltenposten A/S

Saltenposten

Mandag var den første modulen av Nordic Smart House på plass

HELE LEDELSEN. Mandag var hele ledelsen i Nordic Smart House til stede da første modul kom på plass. Fra venstre Even Ediassen, Espen Ediassen, Mari Karadas, Sven-Inge Laastad, Harald Leifseth, Stephen Fu og Robert Blix.

- Dette er en stor dag for oss. Nå er vi i gang med det første modulhuset her i landet, sa Stephen Fu til Saltenposten.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

FAUSKE: Stephen Fu var klar fra starten på at det første modulhuset skulle på plass i Bodø. Men slik ble det ikke. I går, mandag, kom første modul til Marmorveien på Fauske.

Stor dag

- Dette er en stor dag for oss. Nå er vi i gang, sier Stephen Fu, mannen bak Nordic Smart House da han så at den første modulen kom på plass.

Modulen hadde kommet inn over konteinerkaia ved Elkem Salten. Hele ledelsen i Nordic Smart House var samlet på Fauske for å være med på denne begivenheten.

- Nå er vi endelig i gang, og i løpet av et par måneder skal vi ha på plass 54 moduler her på Fauske, sier Fu.

Forretningsideen

- Jeg så denne type modulhus for første gang i London i 2003, og syntes det var en god ide. Men det er en lang vei fra idé til forretningsidé, sier Fu.

I 2014 hadde han imidlertid en forretningsidé som ble presentert i Bodø. Nå er målet å bygge 250 slike leiligheter neste år.

De første 39 kommer på Fauske, de neste i Bodø.

Får skryt

Når de nå er i gang på Fauske er det ifølge Stephen Fu ikke tilfeldig, og han roser Fauske opp i skyene for den mottakelsen de har fått. Det samme gjør prosjektleder Mari Karadas som også var på Fauske i går. Hun fulgte dette nøye sammen med blant annet daglig leder for selskapet, Sven-Inge Laastad.

Selskapet har sitt første prosjekt under bygging på Fauske. Neste år er målet, ifølge Avisa Nordland, ti prosjekter med totalt rundt regnet 250 leiligheter.

Er i gang

I år har selskapet som mål å signere kontrakter på tre leilighetsprosjekter i tre kommuner. På Fauske er byggearbeidene i gang. I Steigen er det signert kontrakt med kommunen på tilvisning av leietakere. Leiligheter på 28 kvadratmeter med stue/kjøkken bad og soverom. Dette er små boliger som kan bygges billig.

Sju millioner

- Vi har brukt over sju millioner kroner i utvikling og tilpassing for at dette kan brukes på det norske markedet, forklarer Fu.

Boliger som ligger innenfor kravene fra myndighetene og samtidig er rimelig.

- Vi snakker like mye boligsosial bygging som bygging som er gjort etter boka både teknisk og på andre måter.

Manglet

Stephen Fu kom fra Fredrikstad til Bodø i 1987 som student. Han måtte lete lenge etter et sted å bo, og mener situasjonen ikke er noe annerledes i dag. Samtidig peker han på at Nordic Smart House har et konsept som kan gjøre det enklere for mange.

- Jeg håper at den standard og det vi har lagt inn i dette treffer markedet i Fauske. Vi har sørget for å få Ikea-kjøkken inn i disse. Vi har lokalt rørleggerfirma, Rørleggern, som leverer til oss, siden vi gjerne vil ha mest mulig lokalt, sier Fu.

Godt mottatt

Lørdag hadde Nordic Smart House visning av boligene utenfor administrasjonsbygget.

- Vi hadde svært mange som var innom, og de fikk gode tilbakemeldinger på boligen. Nå har hun ei liste med personer som har meldt sin interesse, og som de skal gå videre på, forteller Solvår Hardesty, som arbeider med utleie av boliger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...