Se video av ribbe-entusiasten i aksjon:
- Må det ta flere timer å steke juleribba?
Svaret på det er et meget rungende NEI.
INDRE SALTEN: Det er lite som er så forbundet med jula for meg. Det å sitte hjemme i godstolen, og vite at mammas magiske juleribbe kommer stadig nærmere fullkommenhet for hvert minutt som går.
Men himmel og hav, så mange minutter det tok. Skal ribba bli så strøken som den kan, er det jo snakk om et minimum av tett på tre timers venting. Det er nesten for tortur å regne, med den helt episke lukta som hovedattraksjon.
Uansett, på nettet florerer det av videoer som viser hvordan man kan steke juleribbe i en airfryer. Eller, etter dette forsøket kommer det ikke til å være forbundet med bare jul lenger.
Rask og uten problem
For har man en airfryer, er det nesten ikke måte på hva man kan få stekt og bakt på en brøkdel av tiden det vllle tatt ellers.
Som Saltenpostens egne ribbe-entusiast, fant undertegnede ut at ribbetrikset måtte prøves. Det finnes mange oppskrifter på nett, men det er stort sett en veldig enkel og grei affære å steke ribba i en airfryer.
Gjør jobben
Man starter med en enkel tynnribbe, som puristene der ute sikkert ikke vil kalle ribbe, men det har ikke noe å si. Du kan trygt lage familieribbe på samme måten også.
Hvis du er ute etter minst mulig jobb, gå for en ferdig krydret ribbe. Det står at man kan skjære ut beina, men det er absolutt ikke nødvendig.
Så over til magien. Stek ribba i 30 minutter på 175 grader, og deretter 15 minutter på 200 grader. Om ikke svoren er helt i mål, gi den fem minutter til. La det hele hvile i 15 minutter, og gjør deg klar til å bli målløs.
Suksess
For resultatet fikk en samlet redaksjon til å nesten måpe i vantro. Kan dette virkelig være mulig? Kan man seriøst få perfekt sprø svor, og en søkksaftig ribbe på en time?
Det er bare å si det som det er, om man ikke er mer enn tre-fire personer, er det helt klart fullt mulig å lage en nær fullkommen ribbe i airfryeren. Den er ikke noe annet enn bare veldig, veldig god.
Når man i tillegg har all kraften i stekeskuffen, er det en smal sak å lage sausen i tillegg. Dette var en åpenbaring, enkelt og greit.
Prøv selv, og ha en riktig god jul!