MAT OG SHOW. Lærlingene ved Scandic Fauske ser fram til årets lærlingeaften. Fra venstre Mathias Båtnes (19) fra Valnesfjord, Ann-Heidi Kyllingmark (19) fra Fauske og Andreas Winther (23) fra Bodø. Foto: Eva S. Winther
MAT OG SHOW. Lærlingene ved Scandic Fauske ser fram til årets lærlingeaften. Fra venstre Mathias Båtnes (19) fra Valnesfjord, Ann-Heidi Kyllingmark (19) fra Fauske og Andreas Winther (23) fra Bodø.

Lærlingene lokker med flammer og mat

Lørdag 23. mars er det klart for en gammel tradisjon på Scandic Fauske.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Da går årets lærlingeaften av stabelen, noe som har vært arrangert så å si hvert år siden 1990-tallet. Hotellets lærlinger er allerede i gang med forberedelsene.

Stor verdi

- Lærlingeaften betyr mye for oss lærlinger. Der får vi laget en del retter som vi kanskje aldri kommer borti senere. Det har stor læringsverdi for oss, sier Andreas Winther (23), én av fire lærlinger ved hotellet.

- Vi setter opp menyen selv, og kan dermed velge hvilke retter vi vil lage, forklarer Ann-Heidi Kyllingmark (19).

Fredag og lørdag kommer seks-sju lærlinger fra andre bedrifter i Fauske og Bodø for å bidra.

Velger buffet

Det er lærlingene som skal planlegge, forberede og gjøre det aller meste selv, men soussjef Christian Christensen gir en støttende hånd om det trengs. Han har selv vært lærling på hotellet og deltatt på lærlingeaften.

- Det er et spennende arrangement, men har gått litt opp og ned hvor mange gjester som kommer. Vi har tidligere prøvd å ha meny, men falt tilbake på buffet, fordi det fungerte best, sier han.

Ulike metoder

Noe av det som står på menyen er «Beef Wellington»

- Det er en indrefilet av storfe innbakt i butterdeig, sier Mathias Båtnes (19).

En annen rett er lammekrone.

- Det er mest for utseendet sin del. Da bretter man ribbeina ut som ei krone, og fyller med ulike ingredienser i midten, forklarer Christensen.

I forbindelse med lærlingeaften, skal lærlingene gjennom ulike metoder som salting, graving, fermentering og sylting.

Improviserer

Nå ser lærlingene fram til den spesielle kvelden.

- Vi gleder oss, sier Ann-Heidi Kyllingmark.

De er ikke spesielt nervøse.

- Vi tar det som det kommer, og finner ut av det meste underveis. Uansett hva vi planlegger, så skjer det endringer, og da må vi improvisere. Det er det som er artig med kjøkkenmotorikken, synes Andreas Winther.

Show og historikk

Det er fortsatt ledige plasser på lærlingeaftenen.

- Det kan være lurt å bestille bord for å være sikker på å få plass, men det vil ikke koste noe ekstra, forsikrer Ann-Heidi Kyllingmark.

- Vi kommer til å stå der og både showe og fortelle historien om rettene, opplyser Christensen.

- Det blir et show, en helaften, der det både blir velkomstdrink, flambering og tranchering, sier Kyllingmark.

Powered by Labrador CMS