Saltenposten A/S

Saltenposten

Rognan kaprer nok en gang fylkesmønstringen i UKM

HØRER PÅ UNGDOMMENE. UKM velger å avholde fylkesmønstringen sin på Rognan også neste år, etter dette årets suksess. Arkivfoto: Victoria Finstad

UKM Nordland ble for første gang arrangert et annet sted enn i Bodø i 2018, og Saltdal kommune var vertskap. Nå legges også UKM Nordland 2019 Rognan.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

SALTDAL: Nordland fylkeskommune var så fornøyd med gjennomføringen av fylkesmønstringen i år at de nok en gang velger å samle fylkets talent på Rognan neste år.

- De mente at rammene ungdommene fikk i Saltdal var ideelle for en ungdomsfestival, skriver Camilla Olsen i Saltdal kommune i en pressemelding.

Tilbakemeldingene fra ungdommene som deltok var utelukkende positive og arrangementet høstet flotte lovord. Det gjorde at Saltdal kommune fikk en ny forespørsel fra fylkeskommunen i høst om å holde fylkesmønstringen på nytt.

Saken var til behandling i formannskapet torsdag 11. november og vedtaket ble fattet om at Saltdal takker ja.

Kompakt festival

Ansvarlig for UKM i Nordland fylkeskommune, Kathrine Schjem, og arrangementsansvarlig i Saltdal kommune, Camilla Olsen, er svært glade for at nyheten nå er kommet ut, og at formannskapet vedtok at kommunen takker ja.

- Vi i Saltdal kommune er jo veldig glade for å bli forespurt om å være arrangører for UKM Nordland i 2019. Tilbakemeldingene fra mange av deltakerne og reiselederne som var hos oss i år, var at de håpet å få komme tilbake til Saltdal ved en senere anledning. Da var det jo ekstra hyggelig å få forespørsel om å være vertskap allerede i 2019 igjen, forteller arrangementsansvarlig i Saltdal kommune, Camilla Olsen.

- Vi var veldig fornøyd med å arrangere UKM i Saltdal, vi fikk til en kompakt og flott fylkesfestival. Ungdommene fikk ta eierskap i hele arrangementet og lokalet. Slipen scene egner seg godt til dette arrangementet, og ungdommene fikk lov til å ta i bruk hele lokalet. Det var ungdommene som ba oss om å jobbe videre med å få til å arrangere UKM i Saltdal i 2019. Og med politisk støtte i fylkeskommunen og i kommunen blir det UKM 2019 på Rognan, sier Kathrine Schjem.

En gavepakke til Saltdal

Camilla Olsen i Saltdal kommune forteller at det er blir enklere når man skal gjennomføre et slikt arrangement for andre gang.

- Vi ser at vi brukte tid på å løse ulike problemstillinger i forbindelse med planleggingen av UKM Nordland 2018, og dette kommer vi jo til å dra nytte av når vi skal gjøre dette for andre gang. Vi har erfaringen med oss i bagasjen, forteller Olsen.

Nå planlegger de å videreutvikle konseptet ytterligere, og sørge for å dra med flere lokale ungdommer inn i planlegging og gjennomføring av prosjektet.

Olsen sier at et av høydepunktene med UKM Nordland 2018 for henne, var å se at mange lokale ungdommer ble involvert og vokste på oppgavene de fikk tildelt. For Saltdal kommune er det en gavepakke å få være arrangører av en så stor ungdomsfestival.

- Våre lokale ungdommer får tilbud om å se forestillinger og være med på de sosiale arrangementene, i tillegg til å få en uvurderlig arrangementserfaring.

(Pressemelding)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...