Saltenposten A/S

Saltenposten

Helgens anbefaling

Kjekt med noe godt på øret

Fabel er en av appene du kan høre lydbok med. Foto: Skjermdump Fabel

Spenning, romantikk eller fakta. Du finner det meste i disse appene.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Helt siden ungdomsskolen har jeg hatt et forhold til lydbøker. Den gangen var de i kassetts form, og var nok mest ment for svaksynte og andre som ikke klarte å lese vanlige bøker.

Det var ikke bare bare å høre på lydbøker på kassett, spesielt hvis man sovnet til dem. Hvor langt måtte man spole tilbake for å finne ut hvor mye man hadde gått glipp av?

Da det ble vanlig med lydbøker på CD, ble det litt
enklere. Bøkene var delt opp i spor, akkurat som på en CD med musikk, og kjekke å ha med seg i bilen.

Etter hvert hendte det også at jeg lastet lydbøkene inn på mobiltelefonen, slik at jeg kunne lytte til dem uten å være avhengig av CD-spiller.

I dag er det mer sjelden at jeg hører lydbok på CD.
I stedet benytter jeg to apper, Storytel og Fabel, der det ligger en lang rekke norske og utenlandske lydbøker tilgjengelig.

Man må være abonnent for å få tilgang til bøkene, men de er praktiske og lette å benytte seg av.

Dessuten har de en egen innsovningsfunksjon, slik at man kan programmere lydboka til å slå seg av etter et visst antall minutter. Veldig kjekt for den som liker å høre
lydbok på senga...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...