HYSE. Her har Nikolai fått ei fin hyse. Foto: Bjørn F. Olsen
HYSE. Her har Nikolai fått ei fin hyse.

Gjentok knallsuksessen på Villmarkscampen

(BEIARN) Prosjektet «Fra fjord til bord» under årets Villmarkscamp for ungdom i Beiarn, ble en innertier. I år som i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ønsket Norges Jeger- og Fiskerforbund Nordland og Beiarn JFF deltakerne velkommen til den tolvte Villmarkscampen i Beiarn.

Sponsorene Sparebank 1 NN, Storglomfjordfondet, Statskog, Saltenlaks, Gifas og Beiarn kommune er også med på å gjøre campen mulig.


Stilte opp

Aktiviteter som tilbys denne uka er foruten laksefiske og havfiske, skyting, kanopadling, fjellturer og mye mer.

De 30 campdeltakerne fra 12-16 år fikk tirsdag være med Harald Jentoft Strand, Freddy Olsen, Ketil Grønningsæter og Jostein Johannesen i deres respektive båter ut på Beiarfjorden for å fiske råstoff til fiskeburgerne, som deltakerne selv skulle bruke og lage til middag med god hjelp av Bodil Johannesen.

Naturopplevelse

Med Beiarfjordens stupbratte fjellsider som kulisser ble fiskelykken satt på prøve i båten til Jostein og Stein Ove Johannesen, der Saltenposten fikk være med. Tre båter til med fiskere fra campen var heller ikke langt unna.

I et fantastisk ettersommervær i noen og tjue grader ble det noen herlige timer i båten med tre ivrige fiskere og deltakere på campen, bodøguttene Nikolai Aunan, Bendik Bentseng og Magne Pinnerød, som alle var kjent med fiske fra båt.

Etter hvert begynte torsk og hyse å interessere seg for fiskekrokene deres med bra uttelling på slutten av fisketida. Det resulterte i gode fangster på alle båtene innerst i fjorden.

Stor laks

Magne gjorde forøvrig og bokstavelig talt det helt store da han fikk en hannlaks på 6,5 kilo i Beiarelva, på første dag av campen. Den gikk på ungdomskvoten forbeholdt Villmarkscampen fra Beiarelva SA.
- Etter en times fiske slo laksen til etter sluken min og etter fem minutter var laksen min, fortalte en lykkelig fisker.

Lassbrenna

Base for campen er på Lassbrenna skyteanlegg på Trones som har kjøkkenfasiliteter og mere til. Så etter at fangsten var sløyet og filetert lærte Bodil ungdommene å lage farse og steike burgere som ble servert til kveldens middag.Resultatet ble visstnok 160 burgere som smakte herlig.

Powered by Labrador CMS